Cirkus i stan

Klart man inte kan göra nåt åt det men trött blir man ju... Jag syftar på demonstrationerna och protesterna och allt liv i samband med finansministerns ceremoniella promenad med vårbudgeten till genomklubbningen hos de folkvalda. Det finns teleledningar nergrävda mellan F och RD, jag lovar, så han MÅSTE inte överlämna proppen fotledes. Han skulle förslagsvis kunna skicka filerna med Messengern, publicera allt på bloggen nudersbudget.blogg.se, läsa upp den högt i Skypen, visa sida för sida i en webkamera eller helt enkelt lägga upp den på Lunarstorm där riksdagsledamöterna själva kan gå in och ladda ner den.

Men nu är det inte så. Nu väljer dom att fortsätta den gamla traditionen med att inför medborgarna (via journalister) symboliskt lämna över budgetförslaget. Och det är då dom kommer. Det är randiga fångar som rasslar med kedjor, det kastas tårta i förnedringssyfte, det vftas med plakat överallt, det skanderas ramsor etc., etc. och folk försöker "kuppa" så mycket dom bara orkar för att få en eller två sekunders exponering i media. Säpomänniskorna blir alltmer bestämda, stämningen blir högljudd för att inte säga hätsk medan fotograferna kämpar för att få finansministern på bild samtidigt som reportrarna försöker få in ljudet av när han pratar om nånting som jag tror handlar om... Ja just det, sakfrågan: BUDGETEN!!

Detta är inget pro-sosse-snack för det skulle se likadant ut, fast tvärtom, även om finansministern skulle komma från andra laget. Rättshaverister och äventyrare kommer det alltid att finnas och de kan ju hållas på avstånd i alla andra sammanhang men här verkar det omöjligt. Om man spärrar av förlorar man ju hela poängen med handlingen. Nä, det är väl bara att välja mellan att helt lägga ner traditionen eller att stå ut med kuppromantikerna, I guess...

Kommentarer
Postat av: Avner

Det blir nog till att stå ut. Hela promenixen gynnar, som jag ser det, generellt den (och partiet) som håller i budgeten.

Sen kan jag tänka mig att det grundar sig i tradition också. "Vi har alltid gjort så...".

2006-04-19 @ 10:34:33
Postat av: Heinrich

Jo, så är det nog. Det är ju en demokrati-symbolisk tradition. Anne Fibble gjorde ju också så med sin hund så det är ju inte nåt specifikt "såssigt" heller.

2006-04-19 @ 13:52:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback