Fridlys Sudden & Co!

Klart att tidningarna kör ett rubrikrace över varje OS-hjälte som tackar nej till VM. Fast de borde inte det. Det är helt naturligt om de flesta av dom tackar nej till ett litet årligt VM som i år hålls i Riga när de har åstadkommit nåt så stort den här säsongen som att skriva hockeyhistoria. Bra mycket större en ev. VM-triumf. Och varför överhuvudtaget sätta sitt positiva minne av denna strålande landslagssäsong på spel? Som om de skulle utföra stordåd bara tre månader efter att ha vunnit det största man kan vinna på landslagsnivå kombinerat med en Stanley-Cup-besvikelse.

Nej, ge "A-landslagets" NHL-spelare ledigt som tack för OS-guldet och ge istället chansen till de näst bästa i NHL som inte fick plats i OS-truppen (eller var skadade) och de heta elitseriespelarna. Det finns ju en hel del att välja på och deras revanschlusta över att inte ha fått vara med att spela hem en stor titel är nog stor och kan användas som en bra drivkraft som jag tror kan leda långt i VM. Norström, Näslund, Nylander, Hedström, Ekman, Nilson, Sundström, Franzén, Wallin och Weinhandl m.fl. känns ju inte direkt som några andrahandsalternativ till en VM-trupp! Lägg därtill ungdomlig entusiasm med NHL-spelare som kanske aldrig har varit med i VM alls tidigare, som Steen, Sjöström och R. Nilsson. Avsluta med gräddan av elitseriespelarna, framförallt dom som har presterat bra i slutspelet.

Sen kanske några siktar högt och vill försöka vinna både OS och VM samma säsong och dom är självklart välkomna men dom får i så fall ses som ren bonus. Ingen kan klaga på OS-guld-hjältarnas nej till VM!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback