Hey Borgström-iba

Mycket skojigt på Hey Baberiba igår när Magnusson gjorde en förvirrad Lagerbäck. Men det var inte det som var det roliga och det var heller inte särskilt likt. Nej, det fina var att de drev med Borgströms helt orimliga "krav" på en VM-bojkott. "Lagerbäck" sa att det var lika bra att bojkotta hela VM eftersom svenska landslaget ändå inte hade kunnat spela mot England p.g.a. deras hantering av Gandhi -42 och inte heller mot Paraguay p.g.a. den förre diktatorns illgärningar. Mycket bra åskådliggjort av det omöjliga att använda idrottsbojkotter som politiskt medel att påverka länder för saker man själv inte står för. Det är inte många länder man skulle kunna ha idrottsligt utbyte med om man skulle ställa krav på att man var tvungen att ha identiska uppfattningar om allting. Jag tycker dock att de inte tog poängen särskilt långt i sketchen, de hade kunnat dra det hela mycket längre, då hade det blivit ännu roligare. Men då hade de väl framstått som att de hade tagit ställning på riktigt mot Borgström och blivit hatade av alla slentrianfeminister och politiskt korrekta idealister och det hade ju varit dumt för dom är ju ganska många. Det är roligare som det är nu att allmänheten är förbannade på Borgström och det feministiska etablissemanget för att dom försöker sno det folkkära fotbollslandslaget och använda det som ett politiskt bollträ där risken är att man blir out-strikad och folk blir blåsta på en VM-högtidshomerun.

Tänkte ett tag att det var konstigt att Fi inte hakade på i debatten, dom behöver ju synas, men när SOM-institutets väljarbarometer kom häromdan förstod jag varför... Att jävlas med folksjälens kärlek till svenskt deltagande i fotbolls-VM är nog inte det mest lyckade att göra när man är det näst mest hatade partiet av alla, endast slagen av Sverigedemokraterna...!! :) 

Nä, det internationella idrottsutbytets roll är att gå bortom politik för att öppna gränser och skapa dialog. Det ger på sikt tolerans och förståelse för olika uppfattningar. Men olika utspel i syfte att bilda opinion ska vi däremot självklart behålla för det är ett bra sätt att sätta fokus på viktiga frågor och få folk att reagera och diskutera med varandra. Och det har ju Borgström onekligen lyckats med, vilket ju är hans arbetsuppgift. Han kan ju inte gärna själv ha trott på att det verkligen skulle leda till en riktig bojkott...

Kommentarer
Postat av: Avner

Han har väl själv sagt att han är fullständigt medveten om att det inte var ett realistiskt alternativ han presenterade, utan han lyfte bara det för att skapa debatt. Vilket han såklart lyckades med. Smart utspel av Borgström egentligen men skapade förmodligen ganska mycket backlash också. Bra att det disktueras dock.

2006-04-09 @ 00:03:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback