Självdistans i ny miljö

Det nya programmet Lilla Vi på fyran överraskade positivt. Inte för att jag slog volter av gapskratt och inte heller för att det var "bra för att vara kvinnorhumor", utan för att det fyllde ett tomrum. För första gången nånsin (känns det som iaf) fokuserades det på kvinnoperspektiv med, läs och häpna, självdistans! Dom bjöd på sig själva!! Möjligen kan man säga att det har drivits med feminismen och man har skratttat ÅT den. Men här var det folk som brinner för ämnet som självironiskt drev med klischébilden och avsikten var att skratta MED dem. Att få med Gudrun i skoj-tv-sammanhang förvånade inte, hon har ju varit på Fortet och allt möjligt, men att få henne att spela sig själv i en sketch där hon tar avstånd för allt hon står för på riktigt och göra helt tvärtom, det trodde jag inte var möjligt. Idealister kan mycket väl skoja med sin övertygelse men det brukar vara omöjligt att få dom att ta ord i sin mun som motsäger allt det som de kämpar för. Men eftersom Fi är ganska oomtyckta just nu har väl mediacoacherna sagt att de inblandade ska visa upp en mindre bajsnödig sida för att få med vanliga jämställdhetsfans, som ju är rätt många.

Noterade också att Lilla Vi hade "Sveriges Michael Moore" (-wannabe) Olle Palmlöf som redaktör. Han var ju tidigare programledare i CP-magasinet och Faktum men när han körde bil på fyllan kunde han ju inte längre synas i rutan eftersom han har byggt upp hela sin image på att offentligt såga sånt beteende. Därför tog han steget bakom kameran till att enbart vara redaktör i Faktum men nu hade han alltså zappat över till TV4 och med facit i hand var programmet väldigt likt de ovan nämnda produktionerna. Samhällssatir i en särskild fråga med inbakade humorambitioner.

Kul att de gav igen lite och drev med Filip & Fredrik som ju alltid gör sig lustiga över allt och alla. Det tog sin tid men Lilla Vi blev först. Hoppas nu bara att de antar utmaningen och ger igen på nåt roligt sätt, så vi får en humor-beef! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback