Beware! Schlagerepidemin breder ut sig!

Läser till min förskräckelse att NBC har köpt programformatet till Eurovision Song Contest. Att detta skadevirus reproducerar sig och skapar fler s.k. "deltävlingar" inom den svenska kroppsdelen var bekant. Likaså att hela Europas lekamen blir sjukare och sjukare i takt med att alltfler kroppsdelar blir infekterade.
Men att denna hemska farsot alltså är kapabel att smitta andra geografiska kroppar, även om de håller sig på en oceans avstånd, visste jag inte.

En tröst är dock att viruset bara kan växa på sunkig nostalgi och en konstruerad (och ständigt rekonstruerande) kultstatus. Detta existerar av naturliga skäl inte under inkubationstiden i en nysmittad bål och det gör att det kommande utbrottet har goda förutsättningar att bli milt, för att sedan kunna bekämpas och slutligen helt utrotas av antikropparna God Musiksmak, Substans och Framåtblickande.

Men enklast hade det givetvis varit om man hade kunnat komma tillrätta med roten till det onda. Ett slutgiltigt fullt utvecklat vaccin kanske är mycket begärt men dessa aggressivt expansiva schlagerbakterier som ligger latenta under tio månader och blommar kraftigt under två måste behandlas. Så kan någon åtminstone skriva ut penicillin innan hela världen förgås!!?!


(Notera hur jag demonstrativt INTE placerar detta inlägg i musikkategorin...)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback