Idrottsnationalistisk ketchupflaska

Puh! Vilken jäkla sportdag!! Man har inte varit två steg utanför dörren men ändå är man helt slut. Svenskintressen och –framgångar från morgon till kväll, helt bokstavligt. När hände det senast? Som man har väntat! Skidsprint, kval till final blev spänning och guld-brons-glädje; slalom, lyckat första åk; curling-semi blev säkrad medalj; hockeyavancemang till OS-semi för första gången på 12 år (och för första gången med de bästa); förvaltad slalomledning till guld; USA-sorti ur hockeyn, Champions League-fotboll med Henke-inhopp och slutligen Kanada-sorti ur OS-hockeyn. Hur ska en sån dag kunna toppas? Det blir inte lätt. Skulle i så fall vara om det fortsätter att gå bra för B-Å:s adepter, då finns det en chans nu på söndag men det är ju långt ifrån säkert. Annars kommer inte nästa möjlighet förrän i början av juli, men det är väl för mycket begärt att de ska lyckas så bra. Alltså måste man passa på att njuta extra av landslagsframgångarna just i detta nu när de väl är här.

Kommentarer
Postat av: Adam

Håller med dig i stort. Dock inte om USA och Kanada i hockeyn. För mig är det allvarligt att de åker ur turnering så tidigt. Risken är att NHL-pamparna blir kinkiga och undrar varför de ska släppa iväg sina proffs om de ändå inte får lov att vinna. Risken är ju att vi återigen får ett urvattnat OS ur hockeysynpunkt och det vill inte jag ha. Därför känns det tryggare om man kan mata NHL-nissarna med en medalj i alla fall. Och gärna till USA, så får den kristna högern ett mirakel också. :)

2006-02-23 @ 14:24:23
Postat av: Henrik

Men det är ju fortfarande NHL-spelare som vinner (även om Ryssland har med några hemifrån). NHL-pamparna bryr sig ju inte om medaljer, bara pengar. Därför var jag helt säker på att de inte skulle släppa spelarna till detta OS eftersom det inte finns nån marknad för dem i Italien. Så om man ska gå efter båda våra teser så var det ju i förra OS som Kanada och USA skulle gå till final, för att trygga inför Turin. Men nu kvittar det ju eftersom hockeyn kommer hem till Kanada till nästa OS. Då vill de vara med oavsett vilket.
Jag kände iaf att jag fick betalt för gammal Canada Cup-ost när Kanada fullbordade det nordamerikanska fiaskot.
F.ö. fick ju USA ett mirakel helt "nyss". Det var ju bara 26 år sen! Sen tror jag inte att ishockey är religious-right-godkänd sysselsättning ändå. Det innehåller ju svordomar, tacklingar, slagsmål, blod och t.o.m. Satan! Lägg därtill deltagandet av 6 Sovjetstyrda kommunistländer (rus, kzn, lat, cze, svk, fin), 2 neutrala och sekulära smygkommunistländer (swe, sui), 2 fascist-sons of b's (ger, ita) samt den fattiga, utnyttjande kusinen-från-landet-freeridern Kanada...

2006-02-24 @ 01:08:29
Postat av: Adam

Ehh...att Ryssland vinner är inget som pamparna diggar. När Tjeckien och Slovakien möttes i finalen 98 blev det ju ett jävla liv från NHL. De vill definitivt ha ett Nordamerikanskt lag i final. De spelar som de plockar in från Europa är ju i deras ögon perifera och i det totala samanhanget ointressanta för marknadsföringen av sporten som sådan (och sporten som sådan innebär såklart NHL för dom).
Du har dock rätt i att nästa gång går det i Kanada, och då är det lugnt. Men missar Kanada/USA finalen om 4 år så kommer du att få se gnäll igen. I guarantee you.

2006-02-24 @ 13:00:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback