Kolla in FNN!

Såg Faktumreprisen i Svt innan. Programmet har ända från starten visat den egna nyhetssatiren CHTV – China Public Television som ett inslag i programmet. En skojig drift med regeringspartiet där all dess politiska utövning är rättrådig och moraliskt riktig i den utmålade enpartistaten Sverige. (T.ex. har CHTV sin egen version på sosse-mejlen… :) )

Om ett tag är det ju som bekant val så därför har man fr.o.m. den nya Faktum-säsongen även skapat ett satiriskt nyhetsprogram om oppositionen där den kämpar för att föra fram sina frihetsälskande åsikter fram till valdagen, benämnd Liberation Day. Båda sidor ska ha sitt under ett valår så FNN – Freedom News Network är ett välkommet tillskott men även som nytt inslag i Faktum är det bra. Likheten med CHTV är roliga ideologiska klyschor men skillnaden är att i FNN:s fall kan man relatera till förlagorna lite mer. De flesta har ju sett Fox och liknande amerikanska tv-nyheter och vet hur jargongen går och hur grafiken brukar se ut. Senast sa reportern: ”Or as they would say in Sweden: ‘Communistic skit snack’”. Skoj-skoj!
 
CHTV och FNN visas varannan vecka så missa inte Faktum på måndagar kl 8.

Kommentarer
Postat av: Mumindalen

Hej!

Även vi i Mumindalen har hittat FNN och CHTV. Det är så trevligt att äntligen kunna se nyheter med alla dess underbara ljudeffekter på FNN som det skall vara, och ledarna är högst personliga och mycket lediga i sina tal. CHTV talar ju givetvis sanning, så när det gäller information, bör hela Sverige och Kina lita på den. Vi i Mumindalen tittar bara på hur Sverige förbereder sig inför val. Var det kungen som ska väljas i höst? ...Undrar Muminpappan

Postat av: Henrik

Hmm... en anonym insändare som refererar till mitt mob.svar... spännande!

2006-03-17 @ 14:38:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback