Noch lite OS

Nu Sverige-Italien i damhockeyn. Italienskorna är för dåliga för att ens få vara med i turneringen egentligen, de är värdnationsinkvoterade. Sverige har t.o.m. råd att lufta sin andramålvakt. Vi kan alltså räkna med en klar seger. Men det är ju alltid kul att möta hemmalaget i ett stort mästerskap oavsett sport.

Sen är det alltid kul att lyssna på Lindeborg/Wikegård och se hur de klarar genusgranskarnas bevakning. Precis som jag väntade mig hade det blivit mejlstorm efter förra matchen för att de använde ordet "Damkronorna" som namn på laget. Marie (och Kim) i studion (två kvinnor) förklarade det med "men det är ju för att förbundets officiella namn på laget är så, era tröttsamma människor som inte har ett eget liv att prata om!!" (måhända uttryckte hon sig något mer diplomatiskt men andemeningen var ungefär så.) Sportokunniga feminister nöjer sig dock inte med det. De anser att man inte ska acceptera, och än mindre använda, förbundets felaktiga namngivning som implicerar att herrlaget "Tre Kronor" är norm och damlaget "Damkronorna" är något avvikande. Visst, de kan väl ha en poäng i högsta principiella betydelse men vad är det för nivå? Tagga istället ner, slötitta på deras matcher och njut av deras framgångar och var glad för att de överhuvudtaget har könskvoterats in i OS trots att grenen egentligen är på tok för liten och ojämn för att få vara med i såna här sammanhang.

Extra skojig är Wikegård som ju alltid har hållit en hög macho-profil med förespråkande av fysisk hockey och "vänd-inte-andra-kinden-till"-attityd i rinken. Han är ständigt lika oförstående efter varje utvisning och han lär ju längta till att herrturneringen sätter igång så han får se tacklingar igen. Freudian slipen "Timglas och grabbarna" avslöjade honom... :)

Kommentarer
Postat av: Adam

Håller med dig. Har kommenterat det på kontra. Angående fittkronorna...förlåt damkronorna alltså.

Stig Malm for hockey president.

2006-02-13 @ 20:07:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback