Så här går det...

Tillbaka till nutiden. Jag har tidigare skrivit att jag tror att Sverige får stryk av tyskarna i åttondelen. Men nu är det dags att beskriva mitt drömscenario:

Sverige vinner såklart gruppen - som i förra VM. Får möta ett lag som förlorade igår mot den blivande gruppsegraren i sin grupp. Nästkommande två matcher tar de sig samman och vinner och går vidare som tvåor. Lagerbäck bjuder in Hysén, Strömberg och Ravelli i omklädningsrummet. De visar delar ur en Viss Match på video och eldar upp laget till värsta revanschstämningen. Tre Kronor tog hand om Vitrysslandsåret på ett bra sätt och nu är det fotbollens tur. Sverige går därefter ut och krossar Costa Rica i åttondelen så det sjunger om det - 6-0.

Vad som, enligt mig, händer i kvartsfinalen är nog inte så svårgissat. Där blir det självklart ny revansch att utkräva eftersom Holland, som slagit ut Mexiko, där står för motståndet. Ibra gör ett konstmål och kvitterar i 87:e till 1-1. Mitt i andra förlängningshalvleken nickar självklart Mellberg in avgörande 2-1 på hörna och förra EM är glömt.

I semifinalen väntar Italien. Om Sverige överhuvudtaget har besegrat dom i ett mästerskap så finns det inte i mitt huvud, vilket således betyder att det inte har skett i modern fotbollshistoria. Kanske inte ens någonsin, som sagt. Därför är det nu dags. Ibra har ifrågasatts ibland i Italien tidigare i år så nu svarar han med ett makalöst hat-trick. 3-0 och italienarna lipar självklart om fusk o.dyl. Men genom sig själv känner man andra så det är förstås omöjligt att kunna ta på allvar. Min eufori på läktaren är total och Sverige är i VM-final!

Den 9 juli på Berlins Olympiastadion promenerar lagen in framför mina very eyes. Eftersom Sverige räknas som hemmalag får Brasilien spela i sina blåa andratröjor. Sverige har några möten med dom att blicka tillbaka på. Spelarargument som "om t.o.m. Norge har slagit dom i ett VM måste ju vi kunna göra det" och "94-laget som var sämre än oss spelade 1-1 och 0-1 mot dom då, klart vi kan göra bättre nu" har hörts inför matchen. Det blir en sprakande fest-match med högt tempo och tekniska finesser. Ljungberg dominerar planen och får betyget "Ljungberg-klass" och sex getingar av Expressen. Ibra och Ronaldinho battlar med finesser och distinkta skott. H.L. gör två, F.L. ett, Z.I. ett och Teddy får göra det sista målet, som också blir hans enda i landslagskarriären. Sverige vinner med 5-2 i en match som går till historien som en av de allra bästa alla kategorier. Av någon konstig anledning blir det alltså samma resultat som i förra VM-finalen länderna emellan. Fast med den skillnaden att det är tvärtom den här gången.

Sverige är bäst i världen, Lagerbäck helgonförklaras och blir ny president i alla länder. Den nya legitima leadern of the free world förhandlar med marsianerna att de inte ska vara så våldsamma när de försöker angripa jorden utan föreslår att de ska mötas i fotboll. Matchen mellan Jordens mästare och Mars spelas såklart på neutral plan, på Venus. Tommy Svensson plockas in som expertkonsult eftersom det är så jävla varmt. Han lär ut att spelarna ska kunna fejka skador för att få vila och vatten. Henke briljerar så mycket att Mars vill köpa över honom till priset av evig lycka och rikedom men han avböjer för han ska spela för HIF till hösten. Jordens lag vinner givetvis och hela Vintergatan faller under svensk kontroll och byter också namn till Sverige. Allt tycks vara frid och fröjd i galaxen under en period, ända tills det framkommer en terrorgrupp som visar sig inte acceptera Kejsar St Lagerbäcks ledarskap. Gruppen består av agenterna CA, EG, BA samt en ledare som har namngett den. Dess namn är Kompani Östlund... Muahahahaaaa!!!

Sådär! Nu vet ni vad som kommer hända under den närmaste framtiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback