Störst av allt är... Fotbolls-VM!! ♥

Kan knappt tro det... VM är igång! Det har startat - på riktigt!! Visst, jag håller självklart med om att det bara är en lek men det är den leken som har överlägset högst status av alla överhuvudtaget - överallt. Nu ska här intensivnjutas i en månad... :D

Allmänpolitiskt har ni ingen aning om var jag står, men "fotbollspolitiskt" är jag as-konservativ. Allt är ju jättebra som det är nu! Eller kanske nyss, p.g.a. den nya idiotiska offsideregeln.

Utvecklingen av den har peakat och precis gått över gränsen. Det var bra att de ändrade den så att man kunde vara i linje men nu börjar det spåra ur. Att stå i en klar offsideposition och få målet godkänt bara för att man får bollen på ett onsideigt sätt är ju idiotiskt. Hoppas de inser det och ändrar tillbaka snarast möjligt.

Och sen kommer vi till hoten från "G-18"-gruppen. "VM drar in massa pengar - låt oss arrangera det dubbelt så ofta!"

Dom är som snorungar som håller på att växa upp och bara måste tonårsrevoltera som självändamål mot föräldrarna UEFA/FIFA för att markera att de numera är rika och har stor makt och för att det gagnar just dom. De vill därför ha VM vartannat år. Kvalspelet tycker de kan ordnas sommaren emellan via ett EM och hux flux skulle det spelas mästerskap VARJE år! En inflation som skulle blåsa bort dagens höga status all världens väg, se bara på hockeyn!

Jag har en gammal tes om att man måste hålla det amerikanska landslaget på mattan för att om de presterar bra och kanske t.o.m. vinner VM så kommer fotbolls-okunniga dollarmiljardärer utan känsla för tradition och sportslig status att vakna och köpa in sig och göra om allt i fotbollsvärlden. Jämför med MLB där detta har skett, där varje lag spelar 162 matcher i grundserien innan slutspelet börjar. Men trots att jänkarna inte har vunnit nåt går vi ändå mot den här utvecklingen i fotbollen. När folk som Abramovitj pumpar in så mycket pengar vill de ju såklart ändra strukturerna så att det blir mera lönsamt. Tyvärr.

Don't fix it if it ain't broke!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback