Dum regel, dumt förbund och dum krönikör - fast på olika sätt

Märkligt av IOK... Turneringen är avslutad, spelarna har åkt därifrån och kan på intet sätt längre påstås vara Turin-06-olympier. SIF genomför väl vilka evenemang med vilka medlemmar tillsammans med vilka kommersiella samarbetspartner som de själva vill! Jag undrade hur IOK ens formellt kunde sammankoppla ett avslutat OS med ett separat evenemang i ett annat land. Men de hävdar att tävlanden inte får delta i kommersiella sammanhang så länge OS pågår, vilket definieras som ”så länge OS-byn är öppen”, dvs. fram till igår. Den definitionen är ju helt absurd! Varför har man en avslutningsceremoni om inte den gäller. Jag anser att OS pågår fram till sista tävlingens avslutning med en formell och symbolisk avslutningsceremoni några timmar senare. Efter det ska man få göra precis vad man vill – även om t.ex. medaljen är med! Men visst, reglerna är klara, alla inblandade känner till dem och hockeyförbundet har klantat sig. I vilket fall som helst kan väl ingen idrottsälskande människa tycka att man ska gå vidare med detta? Vem vill avancera en position på ett sånt sätt? Finnarna får väl inte upp sin hockeystolthet även om de skulle få guldmedaljerna, de har ju fortfarande förlorat finalen! Hockey är så stort i Finland så de vill vinna på ett riktigt sätt, annars kan det kvitta. Jag litar på deras kärlek till ishockey.

Stenhammar säger att hockeylaget ses som första klassens guldmedaljörer och de andra får stå i bakgrunden. No shit!?! Det var ju inte olympier i allmänhet som firades, det var ju en historisk turneringsseger med många sedan gammalt folkkära spelare. Norberg tycker att det är småsint av hockeyförbundet att de inte fick vara med men vem är det som är småsint? Ett guld i curling må skänka glädje till OS-tittarna för stunden men det är inte laddat med samma prestigekänslor som hockeyn och det kan aldrig dra 30000 pers till ett firande på stan. Olympierna firades ju på ett fint sätt på Arlanda, så de gick minsann inte lottlösa. Att det råkade vara just i ett OS som Tre Kronors förstauppställning vann mot de andra ländernas bästa lag är ju klart sekundärt. Det är ju den unika vinsten i ett sällan skådat äkta världsmästerskap i en av våra två nationalsporter som räknas!!

Karlsson på Svt och Ekwall på fyran tycker lika men med den skillnaden att Karlsson argumenterar legalistiskt och pragmatiskt medan den tröttsamma Ekwall som vanligt viftar med facklor och högafflar och skriker populistiskt om ”byråkrati som vanligt folk inte orkar bry sig om”. Dvs. ”vi vanliga” som vill leva lugnt utan krångel och inblandning av ”dom däruppe” som försöker jävlas så mycket som möjligt med ”oss”. I hans utopiska anarkivärld finns ingen enda lag beslutad, nerskriven och tillämpad för där funkar ju allt bra av sig själv och om nån slipsnisse försöker hävda sin rätt är det bara att lyncha honom tyst. Nä, där är ingen jobbig och grejar med juridiskt bindande kommers, förutsägbart myndighetsutövande, demokratiska principer och sån skit.

Patrik Ekwall für Präsident!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback