Rikläjmad allsvenska!

Inte kunde jag väl tro att direktsändningsrättigheterna till Allsvenskan nånsin skulle kunna hamna i en gratiskanal som fyran, och i hela fem år dessutom! Trodde det var status i RF-bastun att tillhöra ett förbund som drar in så mycket stålar så att matcherna bara kan sändas i betalkanal och ppv. När nu Lagrell hade fått fullvärdigt medlemskap i samma vip-klubb som hockeyn och det ultimata beviset på att hans sport hade uppnått den högre graden av kommersialism och popularitet så trodde jag inte att fotbollen skulle gå tillbaka och bli var mans egendom utan ansträngning. Självklart behöver fotbollen en folklig förankring och exponering för att bibehålla intresset och inspirera barn och ungdomar men det har ju kunnat skötas ändå genom Fotbollskväll/Avspark. SvFF är ju inte kända för att ha IOKs inställning om lättillgänglighet men måttet var väl rågat när det i övrigt utmärkta Avspark hade så få tittare att det flyttades över till ZTV och där sjönk ännu djupare ner i tittarsiffrornas ökenkvicksand, samtidigt som direktsändningarna var hänvisade till hardcorefansen som var beredda att pynta flera hundra i månaden. Nä, då ville dom komma tillbaka ut till folket och TV4 blev den perfekta partnern, både kommersiell och markbunden. Lite som när Atlanta-OS blev too much of läskjippo och Aten därför fick nästa spel för att återgå till rötterna. Fast Kentaro hade ju lagt 1,3 mdrkr och ville väl ha en del tillbaka av det så fyran ska ha all heder för bra förhandling och bra verksamhetsprioritering när det gäller den egna cashen. Så tack, TV4! Bara dom nu inte lägger alla direktsändningar i TV4+ för då blir det ju ändå en betalkanal om man inte råkar ha den sen innan. Men som det ser ut nu ska det bli riktigt kul det här!

Kommentarer
Postat av: Avner

Det finns en liga som är intressant och den heter Premier League. Den är tyvärr fortfarande rotad i betalkanalträsket. Allsvenskan är en sjuk syster till den förstnämnde och det känns som det kvittar var den hamnar.

Men det som är skumt är att de olika kanalerna inte kunde komma överens med SvFF/Rune Hauge men när Kentaro köpte skiten så gick det fort. Det måste ju rimligtvis kosta ännu mer nu när man förhandlar med Kentaro. Verkar väldigt märkligt alltihopa.

2006-04-03 @ 11:46:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback