VM-uttagningen

Truppen, ja... Jag var som Wernersson mest förvånad att Christoffer Andersson inte kom med. Han är fullt ordinarie och betrodd i Norges f.n. bästa lag, Lilleström och när Edman helt plötsligt var tvungen att lämna samlingen innan VM-kvalmatchen mot Ungern borta fick Andersson istället spela hela matchen och gjorde det bra, inget mål släpptes in. Östlund har det däremot gnällts och skällts om så även om jag nog trodde att han skulle få en plats bland de 23 och sen en permanent plats på bänken under VM så blev jag ändå inte lika förvånad som över att Andersson inte kom med.

Intressant också att John Alvbåge fick sin revansch på Bengt Andersson. För ett år sen ingick han i blåvitts trupp efter att ha lämnat ekonomidegraderade ÖSK. Han är göteborgare och hade hela tiden sett fram emot att nån gång få spela för IFK. Men Arne Erlandsen satsade stenhårt på Bengan så Alvbåge lämnade för Viborg. Men nu var det alltså just Bengan han petade i VM-truppen! Men att ta med en yngre målvakt som reserv är bra för framtiden. Det snackades bara om Shaabans Arsenalsejour och att han nu spelar i Tippeligan. Men de har bara spelat sex omgångar och dessförinnan har han haft långa perioder som klubblös. Häromåret spelade han ett tag för Brighton! Men visst, rutinen av stora sammanhang är ju nog så viktig. Förhoppningsvis får han ändå inte spela en minut.

Det visade sig alltså att jag fick se två av de tre svenska VM-målvakterna -06 in action i den där allsvenska vårmatchen mellan HBK och DIF -02. Isaksson blev frilägesutvisad efter några minuter och Shaaban kom in och storspelade. Det ledde till att han petade landslagsmålvakten Isaksson och eftersom alla visste att de ändå skulle satsa på sitt miljonförvärv var han perfekt att köpa av Arsenal den gången. Men nu är det alltså VM-lägret som står på tur för mannen utan en enda landskamp. Stort!

Stenman var ett bra val också. Landslagets stöttepelare Lucic lyckades inte ta en plats i Leverkusen så nu när Stenman spelar bra där borde han vara given i truppen, trots att han heller inte har gjort särskilt många A-kamper... Han kom till DIF för att ersätta duktige framtidsmannen Dorsin men har nu alltså gått om även honom.

Hur går det då? Tvåa i gruppen och ut mot tyskarna i åttondelen. Tyvärr, men det är svårt nog att vinna en VM-grupp över England en gång och att dessutom upprepa det nästa gång, när de flesta t.o.m. anser att England är mycket bättre, måste ju vara ännu svårare. Och att stå emot Tyskland i ett hemma-VM i ett slutspel är ju inte möjligt överhuvudtaget. Hoppet står till att dom inte är i största form från början och får lite prestationsånget och värdnerver så de bara blir grupptvåor men det tror jag tyvärr inte...

Kommentarer
Postat av: Avner

Bra analys. Nästan helt rätt. Vi kommer inte att åka ut i åttondelen mot Tyskland, för vi har redan åkt ut i gruppspelet. :P

2006-05-11 @ 12:27:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback