Gött mos!

Vad härligt! Vilken skön match de gjorde precis när det behövdes som mest, av alla möjliga skäl. Först ett helt oväntat mål i bara 10e min. När hände detta senast mot ett bra-på-pappret-lag som man ska backa hem och spela säkert mot de första 20 eller kanske hela första halvlek för att sedan komma in och ta över succesivt när de har blivit lite trötta? Den väntade anstormingen blev inte lika stark som man trodde och Elmander kunde kontra in ettan efter ett oväntat vinkelpass till honom till höger om Svensson istället för till vänster där Ljungberg kom ren. Lika oväntat var det visst för Spaniens backlinje för de trodde uppenbart mer på Ljungberglinjen och gick bort sig så fältet öppnade sig för Elmander. Synd att dennes kanon i ribban lite senare inte var något lägre så snyggt som det då hade blivit - men det är ju synd att gnälla en dag som denna...

Hela försvaret gjorde en ypperlig match - Ramis sköna tävlingsdebut på Råsunda, den för ett tag sen inte helt självklara Micke N till höger, solide Edman till vänster, formstarke Mellberg i mitten tillsammans med kvällens försvarsutropstecken Petter H. Det oväntade förstahandsvalet Anders S var även han lyckad i första halvlek. Tufft att peta Kim men Anders är ju bra här hemma och spelar med stort självförtroende. Fast på leråkern i Solna skulle ju alla komma att ta slut så därför var det perfekt att stoppa in en kompetent Lyonmittfältare med pigga ben längre fram i matchen (som t.o.m. fick en "hockeyassist"). Alla inhoppare gjorde f.ö. bra ifrån sig. Det var som om laget hade slutit sig samman och sagt: "Fan, va dom snackar skit i tidningarna, nu ger vi dom bra spel och tre poäng bara för att jävlas med dom så KAN dom inte skriva nån mer skit hur dom än försöker...".

I andra halvlek blev den spanska pressen större och ett antal chanser mynnade ut i den största chansen, vilken istället för att gå in snyggt räddades av Linderoth på mållinjen. Detta var också starten för det som skulle bli kvällens mest euforiska ögonblick. I 82a min kunde kvitteringen ha kommit när Shabaan överspelades på en hörna och en nickboll letade sig mot mål men där fanns alltså Räddaren I Nöden aka Tobias Linderoth och lyckades nicka bort bollen ut till sidan. Källström sprang direkt ut och passade till Edman som spelade tillbaka till en Källström i fart. Han drev upp bollen en bit tills han spelade upp den vidare till Wilhelmsson som i sin tur i perfekt läge slog in bollen till Allbäck. Just när man var rädd att spanjorerna var på väg att hinna upp honom gjorde han en Henke från Bulgarien -94. Iskallt skottfintade han bort både back och målvakt för att sedan lägga in bollen med andra foten... och alla Sverige-fans fick en fotbollsorgasm...!

2-0 mot den ena av gruppens huvudfavoriter och läget kunde inte vara bättre efter maximala 9 poäng på de tre första matcherna... Spanien har två raka förlustmatcher och Danmark fick bara 0-0 hemma mot Nordirland. Tur att man slapp möta Nordirland den här hösten, så heta som dom verkar vara efter 4 poäng i de två senaste matcherna mot två av tre gruppfavoriter - Spanien och Danmark...

Nu gäller det för Sveriges del att hålla kvar den här sköna känslan och gå ut och slå Island på onsdag. Svensson är avstängd, Ljungberg byttes ut p.g.a. vadskada, Linderoth är solidariskt höggravid och vågar kanske inte satsa på en Islandstripp och Allbäck spelade på smärtstillande tabletter, vilket inte är några positiva tecken men om Allbäck får vila lite och ta ett par piller till så ska han väl kunna köra även på onsdag. De två förstnämndas ersättare spelade fläckfritt idag så om de kan upprepa det mot Island ska det heller inte vara några problem. Linderoths försteersättare, D. Andersson, kom ju också in och fick luft och del i segern. Om man får välja på någon att stängas av så är det ju självklart Svensson när man har en så bra spelare på samma position att tillgå. Och Ljungberg är givetvis bättre än Chippen i långa loppet men om Chippen spelar med denna attityden på onsdag så ska han kunna ersätta Ljungberg om det krävs. Dessutom trivs han bra på Island: han spelade förra kvalmatchen där, för två år sedan, och gjorde då även mål. Ett kanonskott från distans om någon kommer ihåg.


...och det här som såg så dåligt ut på förhand... Nu gav det det mig istället 30 spänn på Oddset (hey, en gratis omgång på stryket är inte att förringa) och gott humör.

Nu kör vi på mot EM -08!! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback