Ny kanal i min TV!

Jag har fått en ny tv-kanal, Kanal 9! Man blir alltid så glad när man får en helt ny tv-kanal. Och det fina är att jag kan skriva så eftersom det numera, i digital-tv-revolutionens skede, händer lite då och då att nya kanaler dyker upp. Det är ju fullständigt logiskt att man som tv-mogul (har alltid gillat ordet "mogul") i ett sånt läge skapar ett nytt varumärke, byggt på originalet, där man kan prångla ut gammal skåpmat från sitt stora arkiv nu när det finns ledig plats i nätet - precis som fyran har gjort med sina nya "guld" och "komedi". Man får förstås inte gå upp i inför-reklamen för mycket eftersom det är långt från alla nya kanaler som kommer att ingå i ens grundutbud men nian hittade hem till mig.

Förra gången jag fick en ny kanal var det ju bara ett namnbyte, en varumärkesrockad, och bara en marginell skillnad i utbudet men den här gången är det som när man fick TV4+, alltså en ny kanalposition i regi av en etablerad tv-aktör som redan innehar diverse rättigheter och finansiella muskler att kontinuerligt fixa nya som drar igång sin första "lillasysterkanal". Det är Kanal 5s tur att yngla av sig och det är välkommet (även Canal+ är med på ett hörn eller två, jag vet inte de exakta ägarförhållandena bakom projektet och i egenskap av att bara vara en bloggskribent har jag ju inget större researchansvar, som alla vet...).

Men vad har de att komma med då? Vilken är den inledande line-upen? Tja, blandad kompott får man väl säga... Falcon Crest och Uppdrag: Mord bevisar ju skåpmatstanken men även några stora moderna titlar kan noteras. Martha Stewart Show har ju inte mig i sin målgrupp men hon är ju ändå världskänd och Rome är ju ett prestigeköp som de kan tjäna pengar på ytterligare en gång efter att redan ha visat den i först Canal+ och sen Kanal 5. Sen återstår det några realityserier och semi-nya eller halvgamla filmer som Monster, Gangs of N.Y. och L.A. Konfidentiellt etc., vilka är utvalda p.g.a. hög kvalitet, enligt egen deklaration. Den bästa gamla serien är iaf Spin City som man visserligen har sett många avsnitt av men inte alla. Den har inte gått på femman på länge så det är ett kärt återseende. Sist men inte minst det allra bästa, nämligen att de kommer använda sina elitserierättigheter för att visa stora delar av slutspelet. Lookin' forward to it! :)

Självklart ska man ju ha nåt stort som öppningserbjudande och här hade Kanal 9 inget mindre än Oscarsgalan att bjussa på. Den kände programledaren Gårdinger och den lika kände filmjournalisten/recensenten Wiklund ledde vakan med den gamle Filmkrönikan-programledaren Rehlin som gäst. Ingen dålig uppställning för en "ny" tv-kanal.

Vad gäller själva galan tyckte jag att Ellen de Generes var en helt ok värd. Roligaste skämtet av alla var när hon pratade om vilka stora möjligheter många i lokalen hade fått. Hon vände sig till Idol-tvåan Jennifer Hudson och sa att hon hade fått möjligheten att spela en filmroll som blev Oscarsnominerad trots att USAs befolkning inte hade röstat på henne. Sen vände sig Ellen till Al Gore och sa att han hade fått möjligheten att bli Oscarsnominerad trots att USAs befolkning faktiskt RÖSTADE på honom... En lustig liten twist som gjorde att publiken fick tänka till lite på vad som åsyftades och som gjorde skämtet väldigt roligt.

Det ska hursomhelst bli intressant att se hur Kanal 9 utvecklas i framtiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback