Motarbeta SD-fieringsförsöken av Sverige!

Tiden är dessvärre kommen att lägga till en ny historisk händelse till Sveriges nationella trauman:

  • Kungen stupar, 1632.
  • Drottningen abdikerar för att ansluta sig till fienden, 1654.
  • Kungen stupar, 1718.
  • Kungen mördas, 1792.
  • Finland förloras till Ryssland, 1809.
  • Norge gör revolution och bryter sig loss, 1905.
  • Statsministern mördas, 1986.
  • Utrikesministern mördas, 2003.
  • Sverigedemokraterna väljs in i riksdagen, 2010.

 

Kort efter Valet Som Alla Förlorade strömmar analyserna och förklaringarna in från alla krönikörer och reportrar om hur det kunde ske. Jag har också många tankar om det men orkar inte bena ut dem här. En sån text skulle bli alltför lång så därför kokar jag ner det till några få ord: Martyrskap, medial överexponering, populism och bandwagoneffekten.

 

Eller uttryckt på Killinggängets vis:

 

Det här är en stor mardröm. Känslan är liknande som när fotbolls- eller hockeylandslaget har misslyckats i en viktig turnering, främst med Costa Rica –90, respektive Vitryssland -02 i åtanke. Men detta är betydligt allvarligare. Idrottsmästerskap och säsongssporter kommer och går men parlamentets sammansättning består i fyra långa år (om det inte blir nyval, vilket vi inte ska hoppas på eftersom empirin säger att missnöjespopulister uppfattas som utmobbade och därför går fram ännu mer i ett sådant).

 

Internet och storstäderna svämmar över av anti-SD-markeringar och manifestationer mot rasism men det känns rätt meningslöst nu. Det skulle ha skett i god tid före valet i så fall. Nu är valet genomfört och vi måste acceptera och hantera riksdagens mandatfördelning. Så såvida inte alla demonstranter kommer hålla denna höga nivån i engagemang vecka efter vecka i fyra år, vilket jag betvivlar, så är det dags att byta strategi. Fyra år är lång tid där aktualiteter, folkliga snackisar och mediehaussar kommer att svänga precis lika mycket som vanligt.

 

Det som istället börjar nu är ett slags lågintensiv beredskap. Oberoende av vad som i övrigt är aktuellt måste vi upprätthålla en hög lägstanivå i bevakningen av SD-människors snack och snabbt och tydligt markera mot övertramp i samhällsdebatten. Allt för att motverka en normalisering av de SD-anklagelser och SD-påhittade SD-ord som vi redan har sett.

 

Det är nämligen det som står överst på Sverigedemokraternas agenda i det här läget. Givetvis kommer de försöka kohandla med allt som har puls i riksdagen. Det är trots allt ett enfrågeparti som i 20 år varit helt besatt av att göra vissa människor till andra klassens medborgare och samtidigt mura igen gränserna. Så någon integritet och förhandlingstrovärdighet finns naturligtvis inte. Det går inte komma ifrån. Men samtidigt ser de realistiskt på förutsättningarna och har därför i nuläget knappast siktet inställt på att kasta ut invandrare. Snarare handlar deras primära arbete om att förgifta samhällsdebatten med det av Åkesson uttalade målet att skapa en utveckling som i Danmark, dvs. att förskjuta retoriken och attityden i samhället gradvis i rasistisk riktning. Riksdagspolitiker kommer stå i tv och med grovt språkbruk bunta ihop människor som bor i det här landet i olika kategorier enbart baserat på härkomst och utifrån det ljuga ihop slutsatser om att den mörkhyade gruppen skulle vara mer benägna att begå brott än den ljushyade. Syftet är att signalera att det är ok att kasta ur sig anklagelser mot svenskar med brunt skinn, könstiga namn och en utpekad världsreligion. Arbetsplatser ska ta efter. Fikabord, föreningar, gator och torg ska smittas av danska sjukan, inse SD:s lögnaktiga ”sanning” och rösta i ännu högre utsträckning på partiet i nästa val. Och nästa val därpå. Allt enligt erfarenheterna från Danmark och Norge. Till slut är de så stora att de kan genomföra sin politik. Denna utveckling ska vi hindra.


Och nej, köp inte SD-myten om att de har "folket bakom sig". Tyvärr har tillräckligt många röstat på dem så att de i demokratisk ordning har rätt att delta i politikens finrum men håll hårt i åtanke att hela 94,3% INTE står bakom dem!


Men processen har redan börjat. Endast ett fåtal dagar efter valet står det klart att partiet kommer att lägga delar av sina 300 miljoner kronor i partistöd under mandatperioden på SD-bloggen Politiskt inkorrekt, vars syfte är att publicera namn och bild på mörkhyade brottslingar, nästan oavsett vad de gjort. Brottslingar med vit hy struntar de naturligtvis i, oavsett vad dessa har gjort. Politiskt inkorrekt har dessutom hotat flera journalister med våld.

 

SD:s valframgångar gör också att partiet ska utse fler nämndemän. Därmed kommer de få 120 nämndemän i de skånska domstolarna. Den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem varnar för konsekvenserna då det kan leda till att personer med annan etnisk bakgrund får minskat förtroende för domstolarna. En SD-nämndeman har t.ex. uttryckt tillfredsställelse över att en muslimsk kvinna blivit påkörd av bil.

 

KD pratade under valrörelsen om att vara en vakthund mot politikens gränser. Vi behöver låna den vakthunden nu för viktigare saker. Att skälla på varje Sverigedemokrat som passerar anständighetens gränser. Den 19 september kan mycket väl ha varit första steget ned på detta sluttande plan.

 

Vi får inte låta dem genomföra denna attitydförändring!


P.S.
Av kommentarerna som som följde på förra blogginlägget är alla pro-SD-kommentarer utom en skrivna från samma ip-adress: 180.12.150.91. Dvs. allt från den ganska sympatiska nydemokrati-aktigt SD-röstande "Johanna Selin"/"Selin"/"Sel", via utlands-sd-svensken "Anthony S", "Henrik", "asd", "Johanna Wäster", ända över till den grovt rasistiska "Jacob". Vem är förvånad? Så här har de gjort nu i ett par år. Så fort partinamnet kritiseras och det ges möjlighet att kommentera kastar de in många många kommentarer från samma fåtal personer under många olika namn. Allt för att ge en falsk bild av att man är många och finns överallt. Historerna om hur man är en arbetslös byggnadssnickare för att invandrare har valts före eller hur man är en bildad utlandssvensk i tillfällig tjänst i ett välfungerande land med låg invandring är redan färdiga och bara kopieras och klistras in. Notera särskilt hur denna gravt schizofrena sverigedemokraten (representativ för sd?) håller med sig själv vid ett tillfälle...

Till skillnad från min SD-bloggdiss för nåt halvår sen valde jag denna gång att bemöta skitsnacket, trots detta faktum. Ingen SD-människa vinner nånsin över mig i en debatt för mina argument tar aldrig slut.

Sverige behöver fullständigt bada i motargument mot SD:s skuldbeläggande och förenklade lösningar.


Den som tycker om Sverige röstar inte på Sverigedemokraterna

Jag har ju bara dissat dem en gång här på bloggen och det motsvarar ju inte ens i närheten hur mycket detta parti förtjänar att dissas. Så nu precis inför valet är det hög tid för det:

 

När Åkesson fick ett par debattartiklar publicerade vid den här tiden förra året, där i synnerhet muslimhatarartikeln i Aftonbladet gav enorm uppmärksamhet och var skälet till att de fick opinionssiffror uppåt 7%, var jag riktigt pessimistisk om deras riksdagsstatus efter valet. Men i takt med att de försvann någorlunda från rampljuset och konjunkturen gick upp sjönk deras siffror och jag andades ut. Tänkte att den där Jan Helin allt är en rutinerad räv till publicist. Han vet exakt när man ska blåsa upp en pryl riktigt mycket för att den ska kännas hopplöst ute, ordentligt uttjatad yesterday’s news, omodern och totalt iskall vid ett bestämt tillfälle senare. Jag slappnade av och räknade med att de har haft sina 15 minutes of fame och att de inte skulle komma in i riksdagen. Men nu när valet är här ligger de ändå där med siffror oftast över 4%, så nu är jag bekymrad inför situationen igen. Hittills har jag varit en stolt svensk eftersom mitt land är ett av få som inte har och aldrig (med 3 års halvt undantag av några NyD-clowner) har haft ett missnöjes-populist-rasist-parti i sitt parlament.

 

Med tydliga rötter i den nynazistiska Bevara Sverige Svenskt-rörelsen är de inte bara ett oskyldigt högljutt allt-till-alla-parti. Nej, långt därifrån. De hetsar mot muslimer och ställer människokategori mot människokategori. Se bara deras valfilm! Deras själva affärsidé är att förenkla och dikotomisera (svartellervitmåla) verkligheten.

 

De menar att detta landet inte kan samexistera med islam trots att olika religioner och deras yttringar har levt sida vid sida väldigt länge. Midsommarfirande är t.ex. en tradition med hedniska anor som har överlevt, trots att Sverige har varit kristet i 1200 år! Judendomen kom hit på 1800-talet och har varit här sen dess. Inget har tagit över nåt annat, för människor gör som de vill; firar vilka högtider de vill och tillber vilken gud de vill, eller ingen alls om de föredrar det. Det är precis lika svenskt att äta bakiskebab på midsommardagen som det är att äta sill & nubbe dagen före. Och vad gäller deras argument om muslimska mäns kvinnosyn finns det tyvärr gott om kvinnomisshandlare med vitt skinn och svenskklingande namn. Ynkryggar finns överallt och är inte kulturellt betingat. Heller.

 

SD:s ”bevis” för att muslimer inte kan och inte bör vistas här är ju mer än lovligt taffliga.

 

De fick stort medialt utrymme (i både Rapport och TV4Nyheterna, om jag minns rätt), denna kväll för några veckor sen. ”Sverigedemokraterna går till val på att minska våldtäkter” hette det och Åkesson fick berätta partiets uppfattning att det minsann pågår en ”våldtäktsvåg”. Redan i reportaget förstod man att rapporten var undermålig och jag sa hånskrattande att den inte ens skulle få G som b-uppsats. Mycket riktigt. Dagen efter går professor Sarnecki in och visar var skåpet ska stå och slaktar den fullständigt. "På universitetet skulle uppsatsen få betyget F, icke godkänt". Jimmie skrev en misslyckad replik. Okunnig eller spelat okunnig får vi aldrig veta men i en slutreplik körde Sarnecki över Åkesson totalt en gång till. Sen blev det rätt tyst om denna ”våldtäktsvåg”...

 

”Inte vår sak att bedriva forskning, vi vill väcka debatt” sa Åkesson. Kan hända men det är förbanne mig även deras sak att underställa sig vetenskapliga regler om de nu ska dra slutsatser om skeenden i samhället! På radio nämndes nåt om högskoleutbildade Sverigedemokrater. Det var ett fåtal ingenjörer och någon ekonom men jag hörde inget om nån samhällsvetare, och det märks. Tydligt! De får väl rekrytera mig, helt enkelt. Det vore ju attraktivt... WHEN HELL FREEZES OVER!

 

Detta är själva essensen av Sverigedemokraterna. När någon väl tar sig tid och ork att noggrant gå igenom deras påståenden, argument och siffror så faller de lika platt till marken som Jimmie Åkessons trovärdighet i ett riksdagssamarbete.

 

Det är bara det att varje utspel, varje konstaterad fakta och varje påstådd siffra som SD sprutar ur sig på löpande band kräver en så här lång förklaring och utläggning av en kunnig auktoritet. Det utrymmet, den tiden och den orken finns ju sällan.

 

Så om vi tillfälligt släpper det faktum att Sverigedemokraterna bildades av nazister i närtid och lämnar de SD-sympatisörer som är tvättäkta rasister – de är ju ändå förlorade och tillsammans utgör de aldrig så mycket som 4% av valmanskåren – och istället riktar in oss på SD:s marginalväljare, nämligen den här kategorin som röstade på Ny Demokrati –91. De som har svalt lögnen att "SD bara vill minska invandringen för att bättre kunna ta hand om dem som redan har kommit.” De som vill ”slå vakt om det svenska" utan att fatta att det är just olikheterna i frihetens Sverige och de ständigt nya influenserna utifrån som ÄR det svenska!

 

Är man en bitter politikerföraktare som tilltalas av rasistisk populism och som självgott tror att solen snurrar runt Sverige och som vill ha ett alternativ för att alla riksdagspartier är likadana och som ser ett par hundra slöjor som ett stort samhällsproblem och som tycker att Sverige borde rusta militärt för att man i tankarna är kvar i 70-talets utrikespolitiska värld och som tycker att de där jävvla invandrarna tar våra jobb och som konstaterar att de där jävvla invandrarna bara sitter arbetslösa och ser på parabol-tv från hemlandet och som tycker att de tar våra jobb och som tycker att de bara är utan jobb och går på soc och som tycker att det har gått för långt och som är en vanlig hederlig skattebetalare och som ser hela folkgrupper som problem och för att det här jävvla landet är si och så och som tycker att allt är så politiskt korrekt nuförtiden och för att man har varit med och byggt landet och att det bara borde handla om sunt förnuft och att det råder åsiktscensur och att Sverige borde gå ur det där jävvla EU och att politikerna bara pratar utan att det händer nåt och som tycker att media är elaka och som tycker att andra partier gaddar ihop sig och som tycker att dom där muslimerna verkar otäcka för det har man ju sett på tv och att de inte riktigt hör hemma här och att det var bättre förr och att politikerna är maktfullkomliga och bara ljuger och för att man vill röra om i grytan för att skapa ett jävvla liv däroppe i Stöckhölm, yada yada yada [insert egna valfria rasistanstrukna missnöjesklyschor].


- ja, tänk då noga igenom vad SD har att erbjuda i politisk trovärdighet, konstruktivitet och politisk skicklighet! Som ovan nämnt behärskar de inte grundläggande samhällsvetenskap, vilket är det minsta man kan kräva för ett seriöst parti. Men inte nog med det: Det har också rapporterats om hur de räknar fel på 59 miljarder kronor (!) för att de inte vet hur en budget fungerar! Man tar sig för pannan!

 

Den som känner sig rebellisk och tvunget måste rösta på nåt parti utanför etablissemanget, välj då nåt av de andra: PP, FI, SPI etc. för det skulle vara ett av de mest skamfulla ögonblicken i svensk politisk historia om Sverigedemokraterna kom in i vår riksdag. Det är bara att skriva under på statsministerns ord: Den som tycker om Sverige röstar inte på Sverigedemokraterna.

Så rösta för guds skull – eller rättare sagt för Sveriges skull – på något annat idag!!!


Edit.
Av kommentarerna nedan är alla pro-SD-kommentarer utom en skrivna från samma ip-adress: 180.12.150.91. Dvs. allt från den ganska sympatiska nydemokrati-aktigt SD-röstande "Johanna Selin"/"Selin"/"Sel", via utlands-sd-svensken "Anthony S", "Henrik", "asd", "Johanna Wäster", ända över till den grovt rasistiska "Jacob". Vem är förvånad? Så här har de gjort nu i ett par år. Så fort partinamnet kritiseras och det ges möjlighet att kommentera kastar de in många många kommentarer från samma fåtal personer under många olika namn. Allt för att ge en falsk bild av att man är många och finns överallt. Historerna om hur man är en arbetslös byggnadssnickare för att invandrare har valts före eller hur man är en bildad utlandssvensk i tillfällig tjänst i ett välfungerande land med låg invandring är redan färdiga och bara kopieras och klistras in. Till skillnad från min SD-bloggdiss för nåt halvår sen valde jag denna gång att bemöta skitsnacket, trots detta faktum. För människor behöver läsa motargument i massor mot SD:s skuldbeläggande och förenklade lösningar. Ingen SD-människa vinner nånsin över mig i en debatt för mina argument tar aldrig slut.

Notera särskilt hur denna gravt schizofrena sverigedemokraten (representativ för sd?) håller med sig själv vid ett tillfälle nedan...

Ett alternativ till denna förklaring att pro-SD-inläggen är skrivna av samma person är att dessa stackars sverigedemokrater är offer för mångkulturen och har utsatts för islamistiska ritualinbrott där de fått sina datorer stulna och därför bara har en kvar som de tvingas skicka runt till varandra...