Den som tycker om Sverige röstar inte på Sverigedemokraterna

Jag har ju bara dissat dem en gång här på bloggen och det motsvarar ju inte ens i närheten hur mycket detta parti förtjänar att dissas. Så nu precis inför valet är det hög tid för det:

 

När Åkesson fick ett par debattartiklar publicerade vid den här tiden förra året, där i synnerhet muslimhatarartikeln i Aftonbladet gav enorm uppmärksamhet och var skälet till att de fick opinionssiffror uppåt 7%, var jag riktigt pessimistisk om deras riksdagsstatus efter valet. Men i takt med att de försvann någorlunda från rampljuset och konjunkturen gick upp sjönk deras siffror och jag andades ut. Tänkte att den där Jan Helin allt är en rutinerad räv till publicist. Han vet exakt när man ska blåsa upp en pryl riktigt mycket för att den ska kännas hopplöst ute, ordentligt uttjatad yesterday’s news, omodern och totalt iskall vid ett bestämt tillfälle senare. Jag slappnade av och räknade med att de har haft sina 15 minutes of fame och att de inte skulle komma in i riksdagen. Men nu när valet är här ligger de ändå där med siffror oftast över 4%, så nu är jag bekymrad inför situationen igen. Hittills har jag varit en stolt svensk eftersom mitt land är ett av få som inte har och aldrig (med 3 års halvt undantag av några NyD-clowner) har haft ett missnöjes-populist-rasist-parti i sitt parlament.

 

Med tydliga rötter i den nynazistiska Bevara Sverige Svenskt-rörelsen är de inte bara ett oskyldigt högljutt allt-till-alla-parti. Nej, långt därifrån. De hetsar mot muslimer och ställer människokategori mot människokategori. Se bara deras valfilm! Deras själva affärsidé är att förenkla och dikotomisera (svartellervitmåla) verkligheten.

 

De menar att detta landet inte kan samexistera med islam trots att olika religioner och deras yttringar har levt sida vid sida väldigt länge. Midsommarfirande är t.ex. en tradition med hedniska anor som har överlevt, trots att Sverige har varit kristet i 1200 år! Judendomen kom hit på 1800-talet och har varit här sen dess. Inget har tagit över nåt annat, för människor gör som de vill; firar vilka högtider de vill och tillber vilken gud de vill, eller ingen alls om de föredrar det. Det är precis lika svenskt att äta bakiskebab på midsommardagen som det är att äta sill & nubbe dagen före. Och vad gäller deras argument om muslimska mäns kvinnosyn finns det tyvärr gott om kvinnomisshandlare med vitt skinn och svenskklingande namn. Ynkryggar finns överallt och är inte kulturellt betingat. Heller.

 

SD:s ”bevis” för att muslimer inte kan och inte bör vistas här är ju mer än lovligt taffliga.

 

De fick stort medialt utrymme (i både Rapport och TV4Nyheterna, om jag minns rätt), denna kväll för några veckor sen. ”Sverigedemokraterna går till val på att minska våldtäkter” hette det och Åkesson fick berätta partiets uppfattning att det minsann pågår en ”våldtäktsvåg”. Redan i reportaget förstod man att rapporten var undermålig och jag sa hånskrattande att den inte ens skulle få G som b-uppsats. Mycket riktigt. Dagen efter går professor Sarnecki in och visar var skåpet ska stå och slaktar den fullständigt. "På universitetet skulle uppsatsen få betyget F, icke godkänt". Jimmie skrev en misslyckad replik. Okunnig eller spelat okunnig får vi aldrig veta men i en slutreplik körde Sarnecki över Åkesson totalt en gång till. Sen blev det rätt tyst om denna ”våldtäktsvåg”...

 

”Inte vår sak att bedriva forskning, vi vill väcka debatt” sa Åkesson. Kan hända men det är förbanne mig även deras sak att underställa sig vetenskapliga regler om de nu ska dra slutsatser om skeenden i samhället! På radio nämndes nåt om högskoleutbildade Sverigedemokrater. Det var ett fåtal ingenjörer och någon ekonom men jag hörde inget om nån samhällsvetare, och det märks. Tydligt! De får väl rekrytera mig, helt enkelt. Det vore ju attraktivt... WHEN HELL FREEZES OVER!

 

Detta är själva essensen av Sverigedemokraterna. När någon väl tar sig tid och ork att noggrant gå igenom deras påståenden, argument och siffror så faller de lika platt till marken som Jimmie Åkessons trovärdighet i ett riksdagssamarbete.

 

Det är bara det att varje utspel, varje konstaterad fakta och varje påstådd siffra som SD sprutar ur sig på löpande band kräver en så här lång förklaring och utläggning av en kunnig auktoritet. Det utrymmet, den tiden och den orken finns ju sällan.

 

Så om vi tillfälligt släpper det faktum att Sverigedemokraterna bildades av nazister i närtid och lämnar de SD-sympatisörer som är tvättäkta rasister – de är ju ändå förlorade och tillsammans utgör de aldrig så mycket som 4% av valmanskåren – och istället riktar in oss på SD:s marginalväljare, nämligen den här kategorin som röstade på Ny Demokrati –91. De som har svalt lögnen att "SD bara vill minska invandringen för att bättre kunna ta hand om dem som redan har kommit.” De som vill ”slå vakt om det svenska" utan att fatta att det är just olikheterna i frihetens Sverige och de ständigt nya influenserna utifrån som ÄR det svenska!

 

Är man en bitter politikerföraktare som tilltalas av rasistisk populism och som självgott tror att solen snurrar runt Sverige och som vill ha ett alternativ för att alla riksdagspartier är likadana och som ser ett par hundra slöjor som ett stort samhällsproblem och som tycker att Sverige borde rusta militärt för att man i tankarna är kvar i 70-talets utrikespolitiska värld och som tycker att de där jävvla invandrarna tar våra jobb och som konstaterar att de där jävvla invandrarna bara sitter arbetslösa och ser på parabol-tv från hemlandet och som tycker att de tar våra jobb och som tycker att de bara är utan jobb och går på soc och som tycker att det har gått för långt och som är en vanlig hederlig skattebetalare och som ser hela folkgrupper som problem och för att det här jävvla landet är si och så och som tycker att allt är så politiskt korrekt nuförtiden och för att man har varit med och byggt landet och att det bara borde handla om sunt förnuft och att det råder åsiktscensur och att Sverige borde gå ur det där jävvla EU och att politikerna bara pratar utan att det händer nåt och som tycker att media är elaka och som tycker att andra partier gaddar ihop sig och som tycker att dom där muslimerna verkar otäcka för det har man ju sett på tv och att de inte riktigt hör hemma här och att det var bättre förr och att politikerna är maktfullkomliga och bara ljuger och för att man vill röra om i grytan för att skapa ett jävvla liv däroppe i Stöckhölm, yada yada yada [insert egna valfria rasistanstrukna missnöjesklyschor].


- ja, tänk då noga igenom vad SD har att erbjuda i politisk trovärdighet, konstruktivitet och politisk skicklighet! Som ovan nämnt behärskar de inte grundläggande samhällsvetenskap, vilket är det minsta man kan kräva för ett seriöst parti. Men inte nog med det: Det har också rapporterats om hur de räknar fel på 59 miljarder kronor (!) för att de inte vet hur en budget fungerar! Man tar sig för pannan!

 

Den som känner sig rebellisk och tvunget måste rösta på nåt parti utanför etablissemanget, välj då nåt av de andra: PP, FI, SPI etc. för det skulle vara ett av de mest skamfulla ögonblicken i svensk politisk historia om Sverigedemokraterna kom in i vår riksdag. Det är bara att skriva under på statsministerns ord: Den som tycker om Sverige röstar inte på Sverigedemokraterna.

Så rösta för guds skull – eller rättare sagt för Sveriges skull – på något annat idag!!!


Edit.
Av kommentarerna nedan är alla pro-SD-kommentarer utom en skrivna från samma ip-adress: 180.12.150.91. Dvs. allt från den ganska sympatiska nydemokrati-aktigt SD-röstande "Johanna Selin"/"Selin"/"Sel", via utlands-sd-svensken "Anthony S", "Henrik", "asd", "Johanna Wäster", ända över till den grovt rasistiska "Jacob". Vem är förvånad? Så här har de gjort nu i ett par år. Så fort partinamnet kritiseras och det ges möjlighet att kommentera kastar de in många många kommentarer från samma fåtal personer under många olika namn. Allt för att ge en falsk bild av att man är många och finns överallt. Historerna om hur man är en arbetslös byggnadssnickare för att invandrare har valts före eller hur man är en bildad utlandssvensk i tillfällig tjänst i ett välfungerande land med låg invandring är redan färdiga och bara kopieras och klistras in. Till skillnad från min SD-bloggdiss för nåt halvår sen valde jag denna gång att bemöta skitsnacket, trots detta faktum. För människor behöver läsa motargument i massor mot SD:s skuldbeläggande och förenklade lösningar. Ingen SD-människa vinner nånsin över mig i en debatt för mina argument tar aldrig slut.

Notera särskilt hur denna gravt schizofrena sverigedemokraten (representativ för sd?) håller med sig själv vid ett tillfälle nedan...

Ett alternativ till denna förklaring att pro-SD-inläggen är skrivna av samma person är att dessa stackars sverigedemokrater är offer för mångkulturen och har utsatts för islamistiska ritualinbrott där de fått sina datorer stulna och därför bara har en kvar som de tvingas skicka runt till varandra...


Kommentarer
Postat av: Marie

Jadu, jag håller med om precis allt du skriver. Har du hört om det senaste i Halmstad? Det verkar som om en av personerna på Sd:s lista langar sprit till ungdomar från sin lägehet. Bra jobbat!

2010-09-19 @ 14:04:51
Postat av: Johanna Selin

Vill bara påpeka

är Finland rasistiskt?

är Japan rasistiskt? som för övrigt lämnar minimalt med bistånd samt har nästan ingen invandring.

är Norge rasistiskt?

...är Danmark rasistiskt

Det sägs att vi har demokrati? om nu SD kommer in så är det folket som valt det. Bara till att respekteras av partierna....det är det som är demokrati. Exp o AB uppvisar åsiktscensur.

2010-09-19 @ 14:05:35
Postat av: Triviologen

Finland är EU:s Vellinge och tar inte sitt ansvar för att solidariskt dela på invandrarna inom EU. Jag orkar inte kolla upp siffror men inte är det många invandrare som tas emot av Finland. TROTS det så existerar det ändå ett rasistiskt systerparti till SD där, Sannfinländarna, som, eftersom de ens finns, alltså vill skära ner på den nästan obefintliga invandringen ännu mer! Sanslöst! Läste nåt om dem där de var rejält rasistiskt hånfulla och dryga på en Sverigekryssning. Motsvarande det där reportaget där Åkesson och SD-ledningen sjunger nazistiska snapsvisor, du vet. Men Sannfinländarna har ju inte lagt beslag på opinionen som Dansk Folkeparti och Fremskrittspartiet har gjort. Men det behövs ju inte. Folk har ju som sagt nästan ingen invandring att ta ställning till.

2010-09-19 @ 15:09:35
Postat av: Triviologen

Japan vet jag inte så mycket om. Danmark en del medan jag har bott i Norge och bevakat politiken där, som jag fortfarande gör av eget intresse. Alla danskar är lyckligtvis inte rasister men tyvärr har Dansk Folkeparti fullständigt infekterat samhällsdebatten där. Detta kunde ske genom att de övriga partierna bestämde sig för att neutralisera dem genom att ta över deras frågor (dvs. fråga). Så inte nog med att "hårda tag mot invandrare" debatterades och genomfördes av övriga partier - DF växte ändå, just p.g.a. att deras enda fråga dominerade det politiska samtalet. Resultatet blev helt sjuka inskränkngar som t.ex. den lagen som tvingade par med en dansk och en invandrad att bli kärleksflyktingar i Skåne. Och Kjaersgaard gick naturligtvis ut och tyckte synd om Malmö som fick ta emot alla dessa utlänningar...

Gränserna i Danmark har flyttats fram för vad som är legitimt att säga och anklaga invandrare för.Så ja, tyvärr finns det obehagliga inslag av rasism i Danmark nu som inte fanns för 20 år sen.

2010-09-19 @ 15:38:20
Postat av: Selin

Triviologen.

Vi slänger in några fler länder.

Ryssland, Kina, Indien, Indonesien, Sydkorea, Vietnam, jag kan fortsätta så här till jag nämnt större delen av världens länder, som just aktivt har valt att inte ta in flyktingar för att det helt enkelt inte gynnar dem. Sverige är ett undantag i europa. Ändå kallas SD:are för rasister, för att dem tycker om invandrarna som redan bor i Sverige, men vill begränsa invandringen, medan JAPAN, som befolkas av 127 MILJONER människor, alla har i demokratiska röstningar sedan andra världskriget sagt att dem inte vill ha flyktingar i landet, trots den minskade befolkningen på senare tid. Är alla japaner rasister? Va? Va? Va?SD:s snappsvisehistorie kan vara sann, och jag håller med om att det är idiotiskt. Jag röstar inte på partimedlemmarna, jag röstar på det parti som större delen av världens länder hade röstat på, sverigedemokraterna. För deras integrationspolitik.

Hade det varit svenskt val idag i Japan, hade 99,9% av befolkningen röstat på SD för deras integrationsfrågor.Och om du tror ett land har en skyldighet att ta emot flyktingar så är du ute och cyklar. Det är upp till varje land att bestämma, och varje lands befolkning. Det är bara Sverige som har valt den mångkultur Sverige idag står för.Du är förmodligen uppvuxen i Sverige, så dina vänner och sveriges situation idag säger till dig att det är en livsnödvändighet att ta in 90.000 flyktingar eller mer per år.Sverige är ett undantag och SD är ett mesparti, egentligen.SD blev det som fick min röst. Och jag respekterar din röst :) demokrati!

2010-09-19 @ 15:41:59
Postat av: asd

Triviologen, för att upplysa dig, så tar japan emot 34 flyktingar per år i snitt. Ja, du läste rätt: 34 stycken. Ett av världens säkraste länder, homogenaste och rikaste, helt utan invandring.

2010-09-19 @ 15:44:36
Postat av: Johanna Wäster

Även om AB är partipolitiskt bunden till S, borde man som en av Sveriges största dagstidninga i.af. ta sitt samällsansvar och visa någorlunda god pressetik. Men AB är och har alltid varit hårt knuten till både S och LO. Lojalitetsbanden är... p.g.a. detta starkast åt det hållet, samtidigt som banden till etik och moral allt oftare tänjs till bristningsgränsen ...Vad som enl. min mening är betydligt mer upprörande, är Fredrik Reinfeldt´s agerande och uppträdande i valrörelsen. Sveriges statsminister är den person, som ytterst skall värna demokratin och vara ett gott föredöme och en oförvitlig förebild. Istället varnar han väljarna för och uppmanar Svenska folket att inte rösta på ett demokratiskt parti. Detta gör han mitt under en valrörelse, då väljarna skall ta ställning för/mot dom olika partiernas politik och inte påverkas av en enskild partiledares intressen.... Han är upprnbart förbannad för att flera av M´s riksdagskandidater gått över till SD och rädd för att många väljare också skall göra det. Detta tyder på uppenbara brister i den moderata politiken och dåligt omdöme hos ledningen. Något som Reinfeldt borde ta upp i den egna partistyrelsen, istället för att låta sina frustrationer gå ut över valrörelsen.Anser att Reinfeldts skrämselpropaganda och obefogade varningar för SD, överskrider gränsen för vad som skall anses godtagbart och acceptabelt i en demokratisk valrörelse. Lägger ma sedan till Socialdemokraternas uppenbara valfusk i bl. a. invandrartäta områden, ifrågasätter åtminstone jag den Svenska demokratins trovärdighet.Sverigedemokraterna är ett demokratiskt mittenparti, som inte bara går till val på en genomtänkt och trovärdig politik. Partiet vågar även ta upp frågor och säga sanningar, som dom övriga partierna är för fega och för handlingsförlamade för att ens diskutera internt. Är inte bara vi som älskar Sverigr, som röstar på SD. Alla vi som värnar den Svenska demokratin och yttrandefriheten, röstar också på SD. Rösta på SD och återupprätta välfärden och demokratin!Definitivt SD för Sverige!

2010-09-19 @ 15:49:05
Postat av: Triviologen

Wohoo!!! SDU har styrt trafik av sympatisörer till min lilla blogg som de brukar när nån orkar ge dem lite motstånd. Och taktiken är också densamma som vanligt. Kör över med kvantitet så blir det så mycket att bemöta så man inte hinner/orkar så länge.

2010-09-19 @ 15:52:56
Postat av: Henrik

Jag är föredetta socialdemokrat, nu Sverigedemokrat.SD i valet!

2010-09-19 @ 15:58:11
Postat av: Anthony S

Jag tycker om Sverige och röstar därför på Sverigedemokraterna. Jag gav min röst på svenska ambassaden för en vecka sedan. ÄR utlandssvensk men önskar sverige lycka till! SD behövs i sveriges riksdag!Jag hittade hit via twitter. Jag känner inga andra SD:are tyvärr...om inte SD kommer in, är jag alltid glad för moderaterna ;)

2010-09-19 @ 16:01:25
Postat av: Triviologen

...för att fortsätta som jag hade tänkt - med Norge.De norska partierna gjorde tvärtom mot Danmark och vände ryggen mot Fremskrittspartiet. FRP gjorde en SD och grät ut, tyckte synd om sig själva och gick fram val efter val. När jag var där -05 gick de upp till hela 22,1% men fick ingen regeringspost för ingen ville samarbeta. För ett år sen ökade de knappt till 22,9%. Höyre blev första parti som erbjöd samarbete så hela valet förvandlades till ett enda för-eller-emot FRP. Den stackars politiska mitten blev nästan tom och norska folket gjorde nåt som de aldrig brukar - de lät en regering sitta kvar. Allt för att inte släppa in rasisterna i regeringen.Här har du en rasistisk krönika från en högt uppsatt FRP-företrädare i Oslos kommunpolitik. Han ger uttryck för precis den blodsbandsnationalismen som tyvärr ännu dominerar i Norge:
http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article3783373.ece Tänk om en känd företrädare för nåt av de stora partierna i Stockholm stadshus skulle skriva en sån artikel! Herregud!Men jag är positiv. Ännu är det en majoritet av norrmännen som inte vill ta i FRP med tång. (Och inte ens FRP ville kännas vid nåt släktskap med SD. Tyckte jag var skoj)

2010-09-19 @ 16:18:16
Postat av: Triviologen

Och farsoten sprider sig bland enskilda företrädare för andra partier. Här är en Oslo-kommunpolitiker i skolstyrelsen från Kristerlig Folkeparti som "vil samle de etnisk norske elevene i mest mulig rene klasser" Man bågnar!! 30-talet ringde och ville ha sin rashygien tillbaka...! http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3710775.ece

2010-09-19 @ 16:26:53
Postat av: Triviologen

Selin: "Exp o AB uppvisar åsiktscensur". och TV4 också, enligt er reklamfilm. Suck. Ständigt detta martyrskap! Jag tror att du redan vet att dessa aktörer är privata företag som publicerar vad de vill. De verkar på en kommersiell marknad och lever på lösnummerförsäljning/tittarsiffror men att kräva att de ska springa SD:s ärenden är inte lite självgott. Det är ingen demokratisk rättighet att få sina tjänster utförda av ett företag. När det gäller tidningarna har de t.o.m. en uttalad politisk färg på ledarplats, vilka båda står låångt bort från SD. AB är som bekant S-röd medan Expressen/TV4 ägs av Bonniers och således har en stolt historia av att bekämpa brunskimrande intolerans. Ni har fått så sjukt mycket publicitet under det senaste dryga året så ni borde inte ha mage att kunna klaga på det. Varifrån tror du folk hör talas om er? Det är tyvärr inte bara de omtalade arga unga skånska männen som hänger på sd-bloggar och youtube som röstar på er, men det visste du kanske.Gällande SVT fick Åkesson vara med i Debatt. Att SD inte skulle vara med i Slutdebatten var självklart då man inte sitter och aldrig har suttit i riksdagen. Det är en bra definition, för annars kan vilka småpartier som helst kräva att få vara med. Dessutom finns det ett starkt politiskt skäl då mycket av debatten handlar om utvärdering av den gångna mandatperioden. Tydligen fick NyD vara med i Slutdebatten -91, vilket förvånade mig när jag hörde det. De hade ingen rätt till det, de heller.

2010-09-19 @ 16:56:22
Postat av: hur kokar man spaghetti

jag håller med du!Ser fram emot att uppfostra mina barn i ett muslimskt samhälle.- Not!

2010-09-19 @ 17:14:42
Postat av: Triviologen

Sen undrar jag vad du har för poäng med att rabbla länder. Jag skriver ju i inlägget att jag är en stolt svensk just TACK VARE att mitt land är ett av få som inte har och aldrig har haft ett missnöjes-populist-rasist-parti i sitt parlament. Du kan ju pola med Åkesson, Jensen, Kjaersgaard, Wilders, Haiders efterträdare, Front National-gubben, Legia Nord osv om du vill. Jag föredrar annat sällskap.Sverige har skrivit under FN:s flyktingkonvention. Sverige har utöver juridik och plikt gentemot det internationella samfundet och EU en moralisk skyldighet i egenskap av fungerande demokrati i fred att erbjuda tillflyktsuppehälle under begränsad tid eller livet ut, beroende på situation. Så där är du och dina kamrater ute och cyklar."SD är ett mesparti egentligen". Varför röstar du då inte på Nationaldemokraterna? Eller nazisterna, vad de nu heter nuförtiden?

2010-09-19 @ 17:29:03
Postat av: Marie

Tänk om man kunde sluta se invandringen som ett hot och istället se fördelarna. Tänk om man kunde se människorna bakom hudfärgen, religionen, högtiderna, matvanorna. Tänk om man kunde vara stolt över Sverige för att Sverige tar emot invandrare. Tänk om man kunde vara stolt över att Sverige hjälper personer som har det svårt, oavsett vilket land man råkar vara född i. Den där svenskheten som vissa vill bevara kanske handlar just om det här. Att visa medmänsklighet. Jag är stolt över att vara svensk och skulle aldrig, aldrig, aldrig rösta på Sd.

2010-09-19 @ 17:51:37
Postat av: Sel

Triviologen

Min enda poäng är att majoriteten av världens länder tackar nej till flyktingar, medan jag kallas rasist i Sverige som delar den uppfattningen. Det är bara min poäng.

Nu bor jag inte i Sverige, men jag röstar inte på Nationaldemokraterna eftersom jag inte gillar deras partiprogram. Jag är för invandring, och jag älskar invandrare, främmande kulturer, mat, människor etc, men jag är för en begränsade invandringen, vilket är en helt annan sak, och jag ser inget ovanligt i att jag vill bevara en kultur, språk och svenskheten. Det är inget omänskligt direkt.

SD är ett mesigt parti jämfört med den politik som förs i just andra länder. Det är min enda poäng innan folk spottar ut sig saker som rasism.

Sverige är ett undantagsland.

Jag sa dessutom att jag inte sympatiserar ett dugg med personerna i sig i SD, utan vad de står för och vill eftersträva, och om det kallas rasism I SVERIGE, så let go. Jag röstade SD.

Förlåt om jag gjorde dig upprörd, men jag respekterar vad du röstar på och hoppas du känner att det du gjort känns rätt för dig. :) Ha en fin dag!

2010-09-19 @ 17:53:23
Postat av: Triviologen

asd, för att upplysa dig, så finns det ingen samband mellan invandring/homogenitet och säkerhet/kriminalitet. Eller Sverigedemokraterna enligt sin vanliga bristande logik kanske vill förbjuda kaffedrickare eftersom de flesta mördarna har druckit kaffe? Ni får plugga på en hel del om det här som heter skensamband.Och apropå invandring i förhållande till ett lands rikedom så finns det hur många exempel som helst på driftiga människor som har invandrat till Sverige och här startat framgångsrika industrier som har bidragit starkt till Sveriges välfärd och ökade levnadsstandard under de senaste 100 åren. Tänkte länka till en bra artikel jag läste en väldigt lång sådan lista men hittade inte den.

2010-09-19 @ 19:26:28
Postat av: Jakob

Triviologen:en sådan lista är helt ointressant, såvida du inte vill att jag ska ge dig listor över antal bilar som bränts ner på hisningen av invandrargäng, rosengård etc.muslimer kommer att vara hatade i denna värld, hur länge moderaterna, vänsterpartiet, socialdemokraterna kommer att regera i sverige. Sverige är ett undantag i denna värld av muslimhat som är helt befogat. Du, kan försöka leva i din fantasivärld där Islam kommer att bli en accepterad religion, men som världen ser ut idag, kommer det inte att ske i din livstid iallafall.som Sal sa tidigare, triviologen, ser du alla japaner som rasister? alla länder som inte tar emot lika många invandrare som sverige, ser du alla dessa som rasister? Dvs hela asien och halva europa.

2010-09-19 @ 20:15:31
Postat av: Triviologen

Sel: Nej, jag är inte särskilt upprörd. Har skrivit betydligt hårdare påhopp och arrogantare saker i Politikerbloggen, t.ex. Jag respekterar din rätt att använda din röst som du vill men jag blir besviken för varje röst som går till SD eftersom det kommer bli ett parlamentariskt kaos om de blir för stora, vilket leder till stor uppmärksamhet för enfrågepartiets enda fråga, vilket, som jag nämnt i de skandinaviska exemplen ovan, i sig leder till en råare ton gentemot människor med invandrarbakgrund i Sverige. För att inte tala om andra effekter som oro på finansmarknaderna och sänkt trovärdighet inom EU (med tanke på SD:s EU-fientliga politik) etc.Sen kan jag också tillägga att jag givetvis tar bestämt avstånd från AFA och deras metoder samt blockering och ljudstörning av den grundlagsfästa mötesfriheten som har drabbat SD under den senaste tiden. Där argumenten har rätt att komma fram, där ska de fram och avslöjas.Enligt det du skriver verkar du alltså ingå i den SD-kategorin jag kallar "NyD-väljare". Jag beklagar.

2010-09-19 @ 20:24:06
Postat av: Marie

Jag måste fråga dig, Jakob. Hur många muslimer känner du? Och om du nu skulle känna några, varför hatar du dem?

2010-09-19 @ 20:47:05
Postat av: Triviologen

Anthony S: Du röstade på SD och är utlandssvensk. Du har alltså flyttat till ett annat land och således blivit invandrare där, samtidigt som du inte gillar att ditt land tar emot invandrare... Har sett såna webartikelkommentarer tidigare och de tar nog nästan priset i dumhet. Hilarious!

Det är lite extra svårt att tänka om tänkande för vissa...

2010-09-19 @ 21:32:15
Postat av: Anthony S

Tri: Lär dig skilja på saker. Jag blev skickad till Yokohama och jobbar i dagsläget på Sony Ericsson. Jag är inte EMOT invandring. Jag är FÖR invandring, i begränsade former, och den arbetskraftsinvandring som SD står för. Sverige bör behålla dom invandrare som lever i landet idag, och även släppa in en hel del per år. Men med detta undantagsland och dess obegripliga antal flyktingar på inkommande... där står jag med SD.

2010-09-19 @ 21:46:02
Postat av: Jakob

Marie: jjag har varit kring muslimer i många år, och även som bekanta. jag, precis som övriga delar av världen, gillar inte muslimers syn på kvinnor, och deras levnadssätt, och allt är rondellhunden Allah's fel.

2010-09-19 @ 21:50:14
Postat av: Marie

Imponerande att du kan för "övriga delar av världens" talan. Jag träffar muslimer varje dag och jag gillar inte din syn på muslimer. Visst har vissa muslimer har en märklig kvinnosyn, men det har vissa kristna också.

2010-09-19 @ 22:11:09
Postat av: Triviologen

@hur kokar man spaghetti"jag håller med du" Allvarligt? Jag håller med DIG, heter det. Det går bra att klaga och ställa hårda krav på hitflyttade människor, att de ska assimilera sig och lära sig språket men själv behärskar du inte ens pronomen i svenska språket. En sverigedemokrat i ett nötskal.

2010-09-19 @ 22:46:14
Postat av: Triviologen

Johanna Wäster: Din okunskap är skrämmande. Men så röstar du ju på SD också... Eftersom du uppenbarligen inte vet om det får jag informera dig om att Fredrik Reinfeldt inte är opolitisk. Han är faktiskt ordförande för Moderata Samlingspartiet. Det har han t.o.m. varit längre än han har varit statsminister. I hans uppgifter ingår det att växla mellan rollerna som statsminister och partiledare. När det närmar sig val är han i praktiken nästan bara partiledare. Carl Bildt vikarierade som statsminister på ministerrådsmötet i Bryssel för några dagar sen. Visste du det? Reinfeldt har i egenskap av moderatledare rätt att uttala sig som han vill för att gagna sitt parti.Sverigedemokraterna är definitivt inte ett demokratiskt mittenparti. Traditionellt kallas det högerextremt populistparti men de står varken nära högern eller vänstern. Likt populistpartier vill de försöka pressa till samarbeta med allt som har puls. Och de rekryterar både bittersossar och vellingemoderattyper som väljare. Klart ni själva tycker att politiken är genomtänkt och trovärdig men det är ni rätt ensamma om. Att SD ställer ut ofinansierade löften om sänkta skatter till höger och ökade välfärdssatsningar till vänster gör det inte till ett mittenparti!Sen kommer du med det klassiska SD-skitsnacket om att man är ensam om att väcka debatt och "säga sanningar". Jag skriver ju ovan om att er bisarra verklighetsbeskrivning alltid spricker när någon insatt sticker hål på den.Sen en bagatell: Varför skulle just statsministern ytterst värna demokratin ensam? Han liksom alla andra förtroendevalda har väl samma ansvar för detta?Det blev IG i samhällskunskap för dig, va?

2010-09-20 @ 03:10:21
Postat av: Triviologen

Jacob: En sån lista är i allra högsta grad relevant eftersom invandring har gett Sverige så mycket ända sen båtfolket kom hit på bronsåldern. Det handlar om principen om att vara öppen för nya människor och nya impulser, som 95% av folket vill - eller om man vill skuldbelägga det okända, bygga murar vid gränserna och isolera sig, som du vill.Det var också en hel del vita medelklassvenskar från välbärgade förorter som körde dit sin bil, räckte över några sedlar till en sån där farlig invandrare för att tända på. Försäkringsbedrägeri kallas det. Hur förklarar du det? Svenskar har väl en "kultur" av högre moral än invandrare, eller?

Sen var det också förmodligen en överdriven protest mot såna som dig. Bara för att dessa personer ingår i en minoritet som ni vill diskriminera gör ju inte det att alla av dem är upplysta och balanserade heller. Men det ursäktar inte intoleransen från er sida.Du får skärpa tonen. Jag har ansvar även för andras kommentarer här och jag vill gärna ge plats åt diskussion men din rasistiska dynga får du sprida nånannanstans. Eller helst inte alls.Jag ser ner på dig och dina likasinnade som står för hat och intolerans. Du ger uttryck för osvenska värderingar som inte hör hemma i det här landet. Du är en landsförrädare.

2010-09-20 @ 22:41:06
Postat av: Läsarupplysning

Den ganska sympatiska nydemokrati-aktigt SD-röstande "Johanna Selin"/"Selin"/"Sel", utlands-sd-svensken "Anthony S", "Henrik", "asd", "Johanna Wäster", ända över till den grovt rasistiska "Jacob" i kommentarsfältet ovan är alla skrivna av samma person. Från ip-adressen 180.12.150.91

2010-09-20 @ 23:29:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback