Motarbeta SD-fieringsförsöken av Sverige!

Tiden är dessvärre kommen att lägga till en ny historisk händelse till Sveriges nationella trauman:

  • Kungen stupar, 1632.
  • Drottningen abdikerar för att ansluta sig till fienden, 1654.
  • Kungen stupar, 1718.
  • Kungen mördas, 1792.
  • Finland förloras till Ryssland, 1809.
  • Norge gör revolution och bryter sig loss, 1905.
  • Statsministern mördas, 1986.
  • Utrikesministern mördas, 2003.
  • Sverigedemokraterna väljs in i riksdagen, 2010.

 

Kort efter Valet Som Alla Förlorade strömmar analyserna och förklaringarna in från alla krönikörer och reportrar om hur det kunde ske. Jag har också många tankar om det men orkar inte bena ut dem här. En sån text skulle bli alltför lång så därför kokar jag ner det till några få ord: Martyrskap, medial överexponering, populism och bandwagoneffekten.

 

Eller uttryckt på Killinggängets vis:

 

Det här är en stor mardröm. Känslan är liknande som när fotbolls- eller hockeylandslaget har misslyckats i en viktig turnering, främst med Costa Rica –90, respektive Vitryssland -02 i åtanke. Men detta är betydligt allvarligare. Idrottsmästerskap och säsongssporter kommer och går men parlamentets sammansättning består i fyra långa år (om det inte blir nyval, vilket vi inte ska hoppas på eftersom empirin säger att missnöjespopulister uppfattas som utmobbade och därför går fram ännu mer i ett sådant).

 

Internet och storstäderna svämmar över av anti-SD-markeringar och manifestationer mot rasism men det känns rätt meningslöst nu. Det skulle ha skett i god tid före valet i så fall. Nu är valet genomfört och vi måste acceptera och hantera riksdagens mandatfördelning. Så såvida inte alla demonstranter kommer hålla denna höga nivån i engagemang vecka efter vecka i fyra år, vilket jag betvivlar, så är det dags att byta strategi. Fyra år är lång tid där aktualiteter, folkliga snackisar och mediehaussar kommer att svänga precis lika mycket som vanligt.

 

Det som istället börjar nu är ett slags lågintensiv beredskap. Oberoende av vad som i övrigt är aktuellt måste vi upprätthålla en hög lägstanivå i bevakningen av SD-människors snack och snabbt och tydligt markera mot övertramp i samhällsdebatten. Allt för att motverka en normalisering av de SD-anklagelser och SD-påhittade SD-ord som vi redan har sett.

 

Det är nämligen det som står överst på Sverigedemokraternas agenda i det här läget. Givetvis kommer de försöka kohandla med allt som har puls i riksdagen. Det är trots allt ett enfrågeparti som i 20 år varit helt besatt av att göra vissa människor till andra klassens medborgare och samtidigt mura igen gränserna. Så någon integritet och förhandlingstrovärdighet finns naturligtvis inte. Det går inte komma ifrån. Men samtidigt ser de realistiskt på förutsättningarna och har därför i nuläget knappast siktet inställt på att kasta ut invandrare. Snarare handlar deras primära arbete om att förgifta samhällsdebatten med det av Åkesson uttalade målet att skapa en utveckling som i Danmark, dvs. att förskjuta retoriken och attityden i samhället gradvis i rasistisk riktning. Riksdagspolitiker kommer stå i tv och med grovt språkbruk bunta ihop människor som bor i det här landet i olika kategorier enbart baserat på härkomst och utifrån det ljuga ihop slutsatser om att den mörkhyade gruppen skulle vara mer benägna att begå brott än den ljushyade. Syftet är att signalera att det är ok att kasta ur sig anklagelser mot svenskar med brunt skinn, könstiga namn och en utpekad världsreligion. Arbetsplatser ska ta efter. Fikabord, föreningar, gator och torg ska smittas av danska sjukan, inse SD:s lögnaktiga ”sanning” och rösta i ännu högre utsträckning på partiet i nästa val. Och nästa val därpå. Allt enligt erfarenheterna från Danmark och Norge. Till slut är de så stora att de kan genomföra sin politik. Denna utveckling ska vi hindra.


Och nej, köp inte SD-myten om att de har "folket bakom sig". Tyvärr har tillräckligt många röstat på dem så att de i demokratisk ordning har rätt att delta i politikens finrum men håll hårt i åtanke att hela 94,3% INTE står bakom dem!


Men processen har redan börjat. Endast ett fåtal dagar efter valet står det klart att partiet kommer att lägga delar av sina 300 miljoner kronor i partistöd under mandatperioden på SD-bloggen Politiskt inkorrekt, vars syfte är att publicera namn och bild på mörkhyade brottslingar, nästan oavsett vad de gjort. Brottslingar med vit hy struntar de naturligtvis i, oavsett vad dessa har gjort. Politiskt inkorrekt har dessutom hotat flera journalister med våld.

 

SD:s valframgångar gör också att partiet ska utse fler nämndemän. Därmed kommer de få 120 nämndemän i de skånska domstolarna. Den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem varnar för konsekvenserna då det kan leda till att personer med annan etnisk bakgrund får minskat förtroende för domstolarna. En SD-nämndeman har t.ex. uttryckt tillfredsställelse över att en muslimsk kvinna blivit påkörd av bil.

 

KD pratade under valrörelsen om att vara en vakthund mot politikens gränser. Vi behöver låna den vakthunden nu för viktigare saker. Att skälla på varje Sverigedemokrat som passerar anständighetens gränser. Den 19 september kan mycket väl ha varit första steget ned på detta sluttande plan.

 

Vi får inte låta dem genomföra denna attitydförändring!


P.S.
Av kommentarerna som som följde på förra blogginlägget är alla pro-SD-kommentarer utom en skrivna från samma ip-adress: 180.12.150.91. Dvs. allt från den ganska sympatiska nydemokrati-aktigt SD-röstande "Johanna Selin"/"Selin"/"Sel", via utlands-sd-svensken "Anthony S", "Henrik", "asd", "Johanna Wäster", ända över till den grovt rasistiska "Jacob". Vem är förvånad? Så här har de gjort nu i ett par år. Så fort partinamnet kritiseras och det ges möjlighet att kommentera kastar de in många många kommentarer från samma fåtal personer under många olika namn. Allt för att ge en falsk bild av att man är många och finns överallt. Historerna om hur man är en arbetslös byggnadssnickare för att invandrare har valts före eller hur man är en bildad utlandssvensk i tillfällig tjänst i ett välfungerande land med låg invandring är redan färdiga och bara kopieras och klistras in. Notera särskilt hur denna gravt schizofrena sverigedemokraten (representativ för sd?) håller med sig själv vid ett tillfälle...

Till skillnad från min SD-bloggdiss för nåt halvår sen valde jag denna gång att bemöta skitsnacket, trots detta faktum. Ingen SD-människa vinner nånsin över mig i en debatt för mina argument tar aldrig slut.

Sverige behöver fullständigt bada i motargument mot SD:s skuldbeläggande och förenklade lösningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback