Trovärdiga SD… (NOT!)

Haha! Ser på Aktuellt (och läser) att Sverigedemokraterna har ställt sig bakom den normala oppositionen i deras krav på avskaffande av Fas 3. Man kan se framför sig hur SD sätter upp fingret i luften och tänker: ”Hmm, här finns visst en lättförståeligt konkret impopulär politikfråga som vi egentligen inte bryr oss om här i vårt enfrågeparti men som berör många av våra senaste och potentiella framtida väljare och där vi kan passa på att rida på ett folkligt missnöje mot regeringen”. Sen lyfter de i vanlig ordning luren eftersom hoppet är det sista som överger en: ”Hej, Fredrik, då och då går vi emot er och det ska vi göra nu men vi erbjuder dig som vanligt först att köpa våra röster för valfri politisk åtgärd som motarbetar osvenskt folk med t.ex. brunt skinn eller konstig religion. Inte det? OK, hejdå.”

Tänk vad skönt det måste vara att vara ett missnöjespopulistparti som är i opposition mot allt och som aldrig behöver ta något ansvar. Jag är glad att jag slipper leta efter en lösning i frågan men jag är ju inget parti så jag behöver ju inte. I värsta fall kan, Gud förbjude, SD dock hamna där en dag. Det är paradoxalt nog så andra länder har blivit av med sina missnöjespopulister: Att de har vuxit så stort i ett val att de har hamnat i ansvarsposition men sedan inte varit förmögna att kunna förändra något med sina billiga och inte sällan lögnaktigt påstådda quick fixes. Då har väljarna genomskådat att de också är en del av etablissemanget, att deras ord inte är värt mer än andra politikers och att deras lösningar inte har särskilt hög trovärdighet. Låt oss dock innerligt hoppas att vi blir av med dem på annat sätt än via regeringsdeltagande.

Vad skulle då deras egna förslag på konstruktiva åtgärder för Fas-3-människorna då kunna vara? Kanske en svensk-o-meter som läser av alla i Fas 3. Men även alla i Fas 2 och Fas 1, dvs. alla arbetslösa överhuvudtaget, för att direkt sortera bort dem som inte är svenska nog. Det är iaf ingen orimlig slutsats när man har läst det här.

 

Sen är det bara att fortsätta med ”invandrarna-tar-'våra'-jobb”-logiken och alltså låta svensk-o-metern läsa av alla på arbetsmarknaden. De kvarvarande arbetslösa är ju då svenskare än många av dem som har jobb så för att motverka "diskrimineringen av svenskar på arbetsmarknaden" och samtidigt råda bot på arbetslösheten får dessa helt enkelt ta över de förras jobb. Visst, de är givetvis inte i närheten av samma kompetens men de är ju svenska, gubevasch.

 

Sverigedemokraterna saknar alltså trovärdighet i alla politikområden utom ett. I invandringsfrågan har man trovärdighet, men bara för sitt engagemang. Inte för sin verklighetsbeskrivning, samhällsanalys och förslag på politisk förändring.