Wanja vs Expressen

Det här är ju jätteroligt! Men det som är allra roligast i hela historien är ju att look-a-like-kvinnan svarade på frågorna! Nu kan  man ju aldrig få veta riktigt hur det gick till men den bilden som har givits är att denna kvinna som liknar Wanja inte  berättar att hon är någon annan och dessutom svarar på frågorna. Bl.a. säger hon "inga kommentarer"! Nu är det ju så att det ju bara är folk som är i Wanjas position och situation som säger saker som "inga kommentarer". Vi andra har sällan anledning att använda den frasen. Och om man i synnerhet blir misstagen av en journalist för att vara en makthavande kändis, då säger man definitivt inte "inga kommentarer", utan förklarar istället att man inte är den de söker. Men hatten av till Gun Nilsson från Gnesta el.dyl. som antingen tog sig själv på lite för stort allvar och trodde sig vara intressant för en av Sveriges största tidningar ELLER som fullt medvetet pulled a prank och drev med en blodtörstig tabloidmurvel på scoopjakt. Jag vet faktiskt inte vilket av alternativen som är roligast!

However vill jag lansera ytterligare en teori. Det var längesen nu som jag la fram en fin liten konspirationsteori här på bloggen. Såna piggar ju alltid upp så nu är det dags: På fullaste icke-allvar hävdar jag härmed att allt är en smart strategi iscensatt av WLW själv! För när det blåser rejält om en och man befinner sig mitt i drevet, som hon har varit den här våren, då kan man inte vinna. Det finns (nästan) inget man kan göra för att få acceptans för sin ståndpunkt och än mindre att "ge tillbaka" och få nån slags upprättelse av dom som skriker högst, vilket i allmänhet är kvällstidningarna. Man kan förklara för sina medlemmar/väljare direkt från talarstolen men då blir man utbuad som Wanja har blivit på sistone, man kan gå under jorden men det är kontraproduktivt och ger bara belackarna fritt spelutrymme eller så kan man skälla ut journalisterna som Freivalds med ett tappat ansikte och förlöjliganden som resultat. Därför tror jag (kanske inte på riktigt men ändå) att Wanja (ev med hjälp av drev-rutinerade Mona) kom på den ultimata payback-planen mot Expressen. Hon anlitade helt enkelt en look-a-like-agentur som levererade en dubbelgångare rakt in i det väntande lejonets käftar. Såna byråer finns i USA, dit man kan vända sig för att hyra in en "kändis" till sin fest om man vill. Och allt som finns i USA kommer ju så småningom också hit, som bekant. Denna kvinna uppträdde också mycket professionellt, precis enligt Dubbelgångarskråets instruktioner. Som det verkar har hon inte sagt något osant. Hon har inte presenterat sig som WLW men hon verkar å andra sidan inte direkt har förnekat det heller. Hon har uppträtt irriterat, stressat och sagt detta "inga kommentarer", "ni får inga svar" o.dyl., vilket är precis de signaler som kunde förväntas av en pressad Wanja och som så omedelbart triggade igång reportern och fotografen. Och vad är oddset för att en kvinna, till det yttre lik WLW, skulle befinna sig utanför hennes hem samtidigt som journalisterna tycker sig ha skäl till att ha det under uppsikt i väntan på att fru Wedin själv skulle infinna sig? Givetvis har hon själv ryggen fri och det är helt omöjligt att påvisa någon som helst koppling mellan henne och hennes dubbelgångare på bilden.

Resultatet blir att folk skrattar åt inkompetenta kvällstidningsmänniskor, LO hotar med rättsliga åtgärder, Expressen står där med rumpan bar och får be om ursäkt och skämmas, Wanja själv får eventuellt lite andrum i snålblåsten runt sakfrågorna (även om Expressen ändå försöker ha granskningen i fokus) men framförallt har hon vänt momentum och tagit en stor prestigeseger. Nu ser vi fram mot de kommande ronderna.