Bokslut och framåtblickande

Som ni kanske har läst så prickade jag in hur det skulle gå för Sverige i VM i stort (sista stycket här). Men inte nog med det. För när Teddy fick sitt första gula sa jag att han skulle bli utvisad senare i matchen, vilket ju skedde. Och inte tjänade jag ens pengar på att förutspå dessa eländen...

Jag tyckte annars att laget agerade märkligt lamt och skrämt. Det är ju tillräckligt många som är fullblodsproffs, som är vana vid att spela stora matcher i stora sammanhang med stark yttre press och som därför inte accepterar att stå med mössan i hand och bara ta emot en überbehandling av lag som är större på det s.k. pappret. De har ju vid många andra tillfällen visat att de inte nöjer sig med att bara vara med och leka med de stora lagen för att de kommer från lilla Sverige. Nä, nuförtiden deltar även svenska fotbollspelare för att prestera. De spelar mot klubbkamrater som de till vardags erövrar statusfyllda titlar tillsammans med så varför inte sikta på att vinna även här? Men allt detta verkade tyvärr vara som bortblåst just igår, av alla matcher. De får ingen ny chans förrän i EM om två år - om de ens lyckas ta sig dit. Ska bli intressant att följa vad som sker härnäst i lagets utveckling. Petter H ligger väl närmast till att bli ny ordinarie mittback, eller om Michael S kommer tillbaka nån gång så måste ju han vara intressant. Om de inte rent av satsar på Kalle S från början, det är ju ändå starten på en ny era. Likaså måste en fullt ordinarie och naturlig högerback, yngre än Alex, spelas in. Och i offensiven ska Elmander och Rosenberg få speltid, förutsatt att de fortsätter att utvecklas i sina klubblag.

På kortare sikt kan man undra vad man själv idrottsligt har att se fram emot nu efter det här fantastiska halvåret... EM i friidrott? Det känns ju ganska löjligt litet i jämförelse men får väl ändå användas att varva ner till.

Hursomhelst kan ingen längre hota Tre Kronors tilldelning av Bragdguldet. Jerringpriset kan man aldrig veta nåt om eftersom det utses av folk och Carro är ju så käck och trevlig men om rätt ska vara rätt ska hockeyn även få det.

Enaff

Måste återge ett skämt från Conans monolog nyss som jag tyckte var kul.

Det hus som användes som Bruce Waynes mansion under tv-inspelningen av 70-talets Läderlappen - och där alltså Batcave måste finnas under jorden - har brunnit ner till grunden. Enligt Conan reagerade president Bush starkt och sa:

"This time The Joker's gone too far..."

Så här går det 2.0

Efter gårdagens insats kommer här en modifierad version om hur det kommer att gå i VM:

Sverige förlorar mot Trinidad&Tobago med 0-0, förlorar mot Paraguay med 0-5 och förlorar mot England med 0-10. På väg hem börjar det regna asteroider över hela jorden och alla dör. Slut.


Så här går det...

Tillbaka till nutiden. Jag har tidigare skrivit att jag tror att Sverige får stryk av tyskarna i åttondelen. Men nu är det dags att beskriva mitt drömscenario:

Sverige vinner såklart gruppen - som i förra VM. Får möta ett lag som förlorade igår mot den blivande gruppsegraren i sin grupp. Nästkommande två matcher tar de sig samman och vinner och går vidare som tvåor. Lagerbäck bjuder in Hysén, Strömberg och Ravelli i omklädningsrummet. De visar delar ur en Viss Match på video och eldar upp laget till värsta revanschstämningen. Tre Kronor tog hand om Vitrysslandsåret på ett bra sätt och nu är det fotbollens tur. Sverige går därefter ut och krossar Costa Rica i åttondelen så det sjunger om det - 6-0.

Vad som, enligt mig, händer i kvartsfinalen är nog inte så svårgissat. Där blir det självklart ny revansch att utkräva eftersom Holland, som slagit ut Mexiko, där står för motståndet. Ibra gör ett konstmål och kvitterar i 87:e till 1-1. Mitt i andra förlängningshalvleken nickar självklart Mellberg in avgörande 2-1 på hörna och förra EM är glömt.

I semifinalen väntar Italien. Om Sverige överhuvudtaget har besegrat dom i ett mästerskap så finns det inte i mitt huvud, vilket således betyder att det inte har skett i modern fotbollshistoria. Kanske inte ens någonsin, som sagt. Därför är det nu dags. Ibra har ifrågasatts ibland i Italien tidigare i år så nu svarar han med ett makalöst hat-trick. 3-0 och italienarna lipar självklart om fusk o.dyl. Men genom sig själv känner man andra så det är förstås omöjligt att kunna ta på allvar. Min eufori på läktaren är total och Sverige är i VM-final!

Den 9 juli på Berlins Olympiastadion promenerar lagen in framför mina very eyes. Eftersom Sverige räknas som hemmalag får Brasilien spela i sina blåa andratröjor. Sverige har några möten med dom att blicka tillbaka på. Spelarargument som "om t.o.m. Norge har slagit dom i ett VM måste ju vi kunna göra det" och "94-laget som var sämre än oss spelade 1-1 och 0-1 mot dom då, klart vi kan göra bättre nu" har hörts inför matchen. Det blir en sprakande fest-match med högt tempo och tekniska finesser. Ljungberg dominerar planen och får betyget "Ljungberg-klass" och sex getingar av Expressen. Ibra och Ronaldinho battlar med finesser och distinkta skott. H.L. gör två, F.L. ett, Z.I. ett och Teddy får göra det sista målet, som också blir hans enda i landslagskarriären. Sverige vinner med 5-2 i en match som går till historien som en av de allra bästa alla kategorier. Av någon konstig anledning blir det alltså samma resultat som i förra VM-finalen länderna emellan. Fast med den skillnaden att det är tvärtom den här gången.

Sverige är bäst i världen, Lagerbäck helgonförklaras och blir ny president i alla länder. Den nya legitima leadern of the free world förhandlar med marsianerna att de inte ska vara så våldsamma när de försöker angripa jorden utan föreslår att de ska mötas i fotboll. Matchen mellan Jordens mästare och Mars spelas såklart på neutral plan, på Venus. Tommy Svensson plockas in som expertkonsult eftersom det är så jävla varmt. Han lär ut att spelarna ska kunna fejka skador för att få vila och vatten. Henke briljerar så mycket att Mars vill köpa över honom till priset av evig lycka och rikedom men han avböjer för han ska spela för HIF till hösten. Jordens lag vinner givetvis och hela Vintergatan faller under svensk kontroll och byter också namn till Sverige. Allt tycks vara frid och fröjd i galaxen under en period, ända tills det framkommer en terrorgrupp som visar sig inte acceptera Kejsar St Lagerbäcks ledarskap. Gruppen består av agenterna CA, EG, BA samt en ledare som har namngett den. Dess namn är Kompani Östlund... Muahahahaaaa!!!

Sådär! Nu vet ni vad som kommer hända under den närmaste framtiden.


Störst av allt är... Fotbolls-VM!! ♥

Kan knappt tro det... VM är igång! Det har startat - på riktigt!! Visst, jag håller självklart med om att det bara är en lek men det är den leken som har överlägset högst status av alla överhuvudtaget - överallt. Nu ska här intensivnjutas i en månad... :D

Allmänpolitiskt har ni ingen aning om var jag står, men "fotbollspolitiskt" är jag as-konservativ. Allt är ju jättebra som det är nu! Eller kanske nyss, p.g.a. den nya idiotiska offsideregeln.

Utvecklingen av den har peakat och precis gått över gränsen. Det var bra att de ändrade den så att man kunde vara i linje men nu börjar det spåra ur. Att stå i en klar offsideposition och få målet godkänt bara för att man får bollen på ett onsideigt sätt är ju idiotiskt. Hoppas de inser det och ändrar tillbaka snarast möjligt.

Och sen kommer vi till hoten från "G-18"-gruppen. "VM drar in massa pengar - låt oss arrangera det dubbelt så ofta!"

Dom är som snorungar som håller på att växa upp och bara måste tonårsrevoltera som självändamål mot föräldrarna UEFA/FIFA för att markera att de numera är rika och har stor makt och för att det gagnar just dom. De vill därför ha VM vartannat år. Kvalspelet tycker de kan ordnas sommaren emellan via ett EM och hux flux skulle det spelas mästerskap VARJE år! En inflation som skulle blåsa bort dagens höga status all världens väg, se bara på hockeyn!

Jag har en gammal tes om att man måste hålla det amerikanska landslaget på mattan för att om de presterar bra och kanske t.o.m. vinner VM så kommer fotbolls-okunniga dollarmiljardärer utan känsla för tradition och sportslig status att vakna och köpa in sig och göra om allt i fotbollsvärlden. Jämför med MLB där detta har skett, där varje lag spelar 162 matcher i grundserien innan slutspelet börjar. Men trots att jänkarna inte har vunnit nåt går vi ändå mot den här utvecklingen i fotbollen. När folk som Abramovitj pumpar in så mycket pengar vill de ju såklart ändra strukturerna så att det blir mera lönsamt. Tyvärr.

Don't fix it if it ain't broke!


Piratby-hår-n

Skön humor i Lantz i P3 idag! Kristian Luuk kom häromveckan på idén att klippa av en hårlock från sin gäst Bodström. Mest för att testa hur mycket stålar man kunde dra in med en kändisrelik på e-bay. Pengarna bestämdes ganska logiskt gå till välgörenhet så Bodström ställde därför gärna upp. Ingen av dem trodde då att det skulle utvecklas till skruvad politisk ironi.

För sedan dess har, som bekant, en debatt blossat upp om fildelning och upphovsrätt o.dyl. Därför såg Piratbyrån sin chans att, via 10100 kr till Radiohjälpen, få lite goodwill för sitt namn och lite uppmärksamhet för sin sak mitt framför näsan på justitieministern, vilket ju blev till en humoristisk näsknäpp i en politiskt brännhet fråga. Bodström anade att det var dom som hade tagit hem det och både han och Luuk tyckte att det var humor och att man kunde skämta hur mycket som helst om det. För vad ska han säga...? Tompa sa att man kunde säga att det var hårresande medan Krille sa att de hade tagit skalpen av honom... När Piratbyråns representant sedan kom till studion smygbattlade han och Bodström med några åsiktspräglade halvskämt.

F.ö. tycker ju Bodström att hans lag mot fildelning har skapat bra förutsättningar för att marknaden ska ta vid och bygga upp en kommersiell struktur över verksamheten. Samtidigt säger Reinfeldt att det är fel att kriminalisera en så stor andel av befolkningen som bara gör något som de länge har ägnat sig åt och att lagen drevs igenom alldeles för fort och endast på underhållningsindustrins villkor. Ur led är tiden...

Kan man klandra folk som inte alltid riktigt vet vad som är vänster- respektive högerpolitik...?