Och?

Vilket icke-reportage Per Svensson bjöd på i kvällens Drevet. Under större delen guidade han tittarna genom bildarkiv som visade att Sveriges dåvarande kronprins hade kontakter med högt uppsatta nazister. Wow, breaking news! En kunglig person som har diplomatiska förbindelser med ett annat lands statsledning! Han kanske skulle ha plockat fram Saidas kristallkula och bojkottat dem? Och blivit politiker och drivit en linje som hade lett till fientliga relationer med en soon-to-be aggressiv stormakt...

Dessutom var Tyskland något av en kulturell förebild och till på köpet hans frus hemland, vilket gör kontakterna ännu mer naturliga. Och nazismen var naturligtvis inte lika ond före dess illgärningar som den är idag, efter att historien har kastat sin mörka skugga över den och vi vet vad dess regim åstadkom.

Men mitt när man sitter där och undrar om Svensson verkligen ska köra fullt ut på en onyanserad och totalt dekontextuell kritik mot dessa möten så anger han alla de ovan nämnda förklaringarna. Kvar blir då endast några svaga indicier på att prins Gustav Adolf kan anses ha träffat dessa personer lite för ofta jämfört med vad som borde vara rimligt utifrån förutsättningarna. Men hela reportaget avslutas med att hovets informationschef förklarar agerandet och dementerar det hela. Kvar blir då... ingenting! Jag har blåsts på ett antal minuter av mitt liv. Han hade ju inget nytt att komma med, inget grävande superskjutjärnsjournalistiskt maktavslöjande, ingenting. Falsk varudeklaration.

Kommentarer
Postat av: Avner

Tyvärr är detta symptomatisk för det mesta av TV4s undersökande och grävande program. Därför har jag slutat kolla på dem.

2006-04-11 @ 10:09:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback