Bokslut och framåtblickande

Som ni kanske har läst så prickade jag in hur det skulle gå för Sverige i VM i stort (sista stycket här). Men inte nog med det. För när Teddy fick sitt första gula sa jag att han skulle bli utvisad senare i matchen, vilket ju skedde. Och inte tjänade jag ens pengar på att förutspå dessa eländen...

Jag tyckte annars att laget agerade märkligt lamt och skrämt. Det är ju tillräckligt många som är fullblodsproffs, som är vana vid att spela stora matcher i stora sammanhang med stark yttre press och som därför inte accepterar att stå med mössan i hand och bara ta emot en überbehandling av lag som är större på det s.k. pappret. De har ju vid många andra tillfällen visat att de inte nöjer sig med att bara vara med och leka med de stora lagen för att de kommer från lilla Sverige. Nä, nuförtiden deltar även svenska fotbollspelare för att prestera. De spelar mot klubbkamrater som de till vardags erövrar statusfyllda titlar tillsammans med så varför inte sikta på att vinna även här? Men allt detta verkade tyvärr vara som bortblåst just igår, av alla matcher. De får ingen ny chans förrän i EM om två år - om de ens lyckas ta sig dit. Ska bli intressant att följa vad som sker härnäst i lagets utveckling. Petter H ligger väl närmast till att bli ny ordinarie mittback, eller om Michael S kommer tillbaka nån gång så måste ju han vara intressant. Om de inte rent av satsar på Kalle S från början, det är ju ändå starten på en ny era. Likaså måste en fullt ordinarie och naturlig högerback, yngre än Alex, spelas in. Och i offensiven ska Elmander och Rosenberg få speltid, förutsatt att de fortsätter att utvecklas i sina klubblag.

På kortare sikt kan man undra vad man själv idrottsligt har att se fram emot nu efter det här fantastiska halvåret... EM i friidrott? Det känns ju ganska löjligt litet i jämförelse men får väl ändå användas att varva ner till.

Hursomhelst kan ingen längre hota Tre Kronors tilldelning av Bragdguldet. Jerringpriset kan man aldrig veta nåt om eftersom det utses av folk och Carro är ju så käck och trevlig men om rätt ska vara rätt ska hockeyn även få det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback