Piratby-hår-n

Skön humor i Lantz i P3 idag! Kristian Luuk kom häromveckan på idén att klippa av en hårlock från sin gäst Bodström. Mest för att testa hur mycket stålar man kunde dra in med en kändisrelik på e-bay. Pengarna bestämdes ganska logiskt gå till välgörenhet så Bodström ställde därför gärna upp. Ingen av dem trodde då att det skulle utvecklas till skruvad politisk ironi.

För sedan dess har, som bekant, en debatt blossat upp om fildelning och upphovsrätt o.dyl. Därför såg Piratbyrån sin chans att, via 10100 kr till Radiohjälpen, få lite goodwill för sitt namn och lite uppmärksamhet för sin sak mitt framför näsan på justitieministern, vilket ju blev till en humoristisk näsknäpp i en politiskt brännhet fråga. Bodström anade att det var dom som hade tagit hem det och både han och Luuk tyckte att det var humor och att man kunde skämta hur mycket som helst om det. För vad ska han säga...? Tompa sa att man kunde säga att det var hårresande medan Krille sa att de hade tagit skalpen av honom... När Piratbyråns representant sedan kom till studion smygbattlade han och Bodström med några åsiktspräglade halvskämt.

F.ö. tycker ju Bodström att hans lag mot fildelning har skapat bra förutsättningar för att marknaden ska ta vid och bygga upp en kommersiell struktur över verksamheten. Samtidigt säger Reinfeldt att det är fel att kriminalisera en så stor andel av befolkningen som bara gör något som de länge har ägnat sig åt och att lagen drevs igenom alldeles för fort och endast på underhållningsindustrins villkor. Ur led är tiden...

Kan man klandra folk som inte alltid riktigt vet vad som är vänster- respektive högerpolitik...?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback