Ny utrikesminister

Droppen som fick Lailas bägare att rinna över var alltså hennes kännedom om ett troligt demokratividrigt initiativ från en tjänsteman. Kom att tänka på stugorna igen... Undrar hur snacket går där. De (de flesta iaf) gillar ju inte sd och de har ju allid så svårt att fatta demokratins principer. Dom måste väl tycka att hon fick skit för att hon gjorde rätt som stängde ner ett sånt hemskt partis hemsida som dessutom höll på med nåt som skulle riskera att dra ner Sverige i Danmarks skit. Men eftersom dom inte gillar henne sen tsunamin så väljer dom nog att fokusera på det och känna sig nöjda med utfallet.

Och nu ska alltså Bosse vicka och det känns inte så bra. Men det kändes ännu värre i förmiddags när jag fick nyheten genom Lantz allmänna radioflamsande och fick uppfattningen om att han verkligen var ersättaren! Men nu kommer det alltså att bli nån rutinerad men oväntad eftersom Persson tvångsmässigt måste ta nån som inte har nämnts som tänkbar av media... Så därför är det bara att börja spekulera i namn som ingen har sagt eller kommer att säga under den här tiden. Här är mina förslag:

Arne Weise. Kan visserligen lysa med sin frånvaro under stora delar av året men har förmågan att tala till massorna och är van att vara på jobbet över jul.

Pia Sundhage. Van att representera Sverige och visade vilja och framåtanda med språngnicken -84. Har kanske inte åstadkommit något stort sen dess men jobbar med ledarskap och har ett brett nätverk i både Sverige och USA.

Ipren-mannen. Känd för att vara positiv trots ett tufft jobb. Kan visserligen vara riktigt enerverande men ger sig aldrig förrän han har lyckats uträtta sitt ärende på ett konstruktivt sätt.

John Polman. Välkänd och rutinerad, kan geografi och blandar och ger, såväl hög- som lågtryck. Dock mest över Norden, vilket kan ses som en begränsning.

Amy Diamond. Kan uppfattas som orutinerad men är en stark ung kvinna med visioner som inte är fast i några hämmande politiska strukturer. Bra på engelska och når ut till folket.

J-O Waldner. Överlever även när han blir pressad långt bort i hagen och kan även kontra därifrån. Har möjligen en oseriös image, men kan å andra sidan plocka upp kantbollar som ingen annan samt har goda kontakter i Asien.

Någon som har andra förslag?


Kommentarer
Postat av: Martin

Vad sägs om Håkan Hellström då?

2006-03-22 @ 11:01:49
Postat av: Avner

Det mest otippade skulle väl ändå vara om han lät Bosse sitta kvar? Snacka om lång näsa till pressen. :)

Annars är väl Dr Alban ett hett tips? Han vet när läget är stabilt och har goda kontakter både i Afrika och på Stureplan. Dessutom kan han ju utföra lite rotfyllningar i regeringen när det kniper.

2006-03-22 @ 11:40:06
Postat av: Henrik

Nej, Hellström är en navelskådande Göteborgsromantiker som ju tycker att han är officiellt utsänd av Göteborgs Stad på statsbesök när han spelar i Stockholm. Kanske blir lite för jobbigt att flytta hela UD till Gbg...

NEJ! Han får inte sitta kvar en minut längre än nödvändigt! Å andra sidan kommer han ju inte göra det nu när du har skrivit det här på det världsomspännande datanätet "Internet"...

Alban torde mkt riktigt också vara aktuell för tjänsten...

2006-03-22 @ 23:49:55
Postat av: Jerry Silfwer

Genialiskt inlägg, höll på att skratta mig av stolen! Och hemskt nog tror jag att de föreslagna skulle göra ett bättre jobb än Bosse och Laila tillsammans...

Postat av: Henrik Triviolog

Tack, tack!
Ja, det får vi ju aldrig veta nu eftersom Göran uppenbarligen läser i denna blogg. Tur att jag inte nämnde Janne för då hade jag spolierat hans chanser också...

Nån som vill anställa en inflytelserik politisk kommentator? :)

2006-03-27 @ 23:14:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback